ΕΛΛΑΔΑ

Φώτια Μάτι - Συγκλονιστική μαρτυρία: «Προσπάθησε να θηλάσει το μωρό της στη θάλασσα»

Φώτια Μάτι - Συγκλονιστική μαρτυρία: «Προσπάθησε να θηλάσει το μωρό της στη θάλασσα»

Η Ελλάδα θρηνεί ακόμη ένα νεκρό από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς σήμερα υπέκυψε στα τραύματά της η τραγική μητέρα του 6 μηνών βρέφους, που το είδε να χάνεται στην αγκαλιά της.

Όσοι βρέθηκαν δίπλα στην άτυχη 35χρονη Μαργαρίτα θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές, που αν και η ίδια είχε υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα, δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει αγώνα μέσα στη θάλασσα για να κρατήσει ζωντανό το μωρό της.

Σπαρακτική είναι η περιγραφή ενός διασωθέντα στην κάμερα του ΣΚΑΪ, που έζησε την αγωνία της Μαργαρίτας. Όπως περιέγραψε, η 35χρονη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, μέσα στο νερό, προσπάθησε να το θηλάσει, να του δώσει ζωή από το σώμα της... Όμως δεν τα κατάφερε. Την ίδια ώρα ο σύζυγος της και πατέρας του μωρού τους έδινε τη δική του μάχη με τη φωτιά.

«Βρήκαμε τη Μαργαρίτα με το μωράκι στη θάλασσα. Ήταν ήδη στη θάλασσα σοκαρισμένη η γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά. Η Μαργαρίτα είχε καεί, μαζί και το μωρό. Η μητέρα έτρεμε, έκλαιγε και το μωράκι έκλαιγε και πιστεύαμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάσταση, όμως χειροτέρευε. Κρατούσαμε αγκαλιά κι εμείς το μωρό για να μην κλαίει. Την πρώτη φορά η μητέρα του το θήλασε μέσα στη θάλασσα αλλά τη δεύτερη φορά βλέπαμε ότι το μωράκι δυσκολευόταν να φάει.

Ο πρώτος που έφτασε με το ασθενοφόρο ήταν ο άντρας της, κάναμε τεχνητές αναπνοές στο παιδί και έφυγαν γρήγορα για το νοσοκομείο Παίδων. Ήταν τραγική η κατάσταση για όλους μας».