Δήμαρχος Ραφήνας: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης, δεν δόθηκε εντολή ενεργοποίησης

Newsroom Newsroom

Δήμαρχος Ραφήνας: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης, δεν δόθηκε εντολή ενεργοποίησης

Ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς έκανε επίσης λόγο για μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες την ώρα της πυρκαγιάς κάτοικοι σε συνεργασία με αστυνομικούς περνούσαν και ειδοποιούσαν τους πολίτες να φύγουν.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν, αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο 104,6.

Η φωτιά στο Μάτι δεν αντιμετωπίστηκε σωστά όταν ξεκίνησε, υπογράμμισε επίσης ο κ. Μπουρνούς. «Δεν κινήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που δεν ήταν πολλά δέντρα γιατί ήταν καμένα. Δεν πολεμήθηκε εκεί που έπρεπε η φωτιά και έτσι ήταν αναπόφευκτη η καταστροφή όταν γύρισε η φορά του ανέμου», συμπλήρωσε.

«Δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει σχετική εισήγηση ο επιχειρησιακός υπεύθυνος της πυροσβεστικής που ήταν στο πεδίο. Αυτό δεν έγινε ποτέ», επανέλαβε.

«Υπάρχουν 89 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ντροπή σε όσους επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους», τόνισε ακόμη καταλογίζοντας στην πυροσβεστική το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια πρόκλησης της τραγωδίας, διαφορετικά θα θρηνήσουμε ξανά νεκρούς.

Διαβάστε επίσης:

Δύο μήνες πριν από τη φονική φωτιά είχαν κάνει άσκηση πυρόσβεσης στον τόπο της τραγωδίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved