ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Σοκάρουν οι ισχυρισμοί των νεαρών δραστών – Κατηγορεί ο ένας τον άλλο

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Σοκάρουν οι ισχυρισμοί των νεαρών δραστών – Κατηγορεί ο ένας τον άλλο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις του στυγερού εγκλήματος που σημειώθηκε στη Ρόδο με θύμα την 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια των δολοφόνων της.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ο 19χρονος από την Αλβανία και ο 21χρονος από τη Ρόδο, δίνουν μάχη προκειμένου να αποφύγουν την εσχάτη των ποινών και θολώνουν το τοπίο ρίχνοντας το φταίξιμο ο ένας στον άλλον.

Οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν σήμερα, ενώπιον της ανακρίτριας και ο ένας απέναντι στον άλλον. Δέχθηκαν, δε, βροχή ερωτήσεων από την ανακρίτρια, ωστόσο ο καθένας υποστήριζε τη δική του εκδοχή για το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Οι δύο νεαροί, αφού διαφώνησαν στους χρόνους της επίμαχης συνάντησης, άρχισαν να περιγράφουν, δίνοντας ο καθένας τη δική του εκδοχή, τα όσα έγιναν σε εκρηκτικό κλίμα με πολλούς καβγάδες και φωνές.

Και οι δύο νεαροί, κατά την απολογία τους έκαναν λόγο για ένα μαχαίρι με το οποίο, τραυμάτισαν σοβαρά στο λαιμό τη νεαρή κοπέλα.

Σημειώνεται ωστόσο ότι κατά την ιατροδικαστική εξέταση τα τραύματα αυτά, δεν βρέθηκαν. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο 19χρονος, ο 21χρονος με το μαχαίρι αυτό κατάφερε να τραυματίσει την άτυχη κοπέλα. Αντίστοιχα, ο 21χρονος ισχυρίζεται το αντίθετο, ότι ήταν ο 19χρονος αυτός που τραυμάτισε την Ελένη με το μαχαίρι.

Οι κατηγορούμενοι ανέφεραν επίσης πως αμέσως μετά τα χτυπήματα έφυγαν από τη σπίτι και έβαλαν τη φοιτήτρια στο αυτοκίνητο του πατέρα του 21χρονου, τυλιγμένη με ένα σεντόνι.

«Παίρνω φάρμακα και δεν καταλαβαίνω»

Ο 21χρονος λέει ότι συνεργάστηκε με τον 19χρονο γιατί πίστευε πώς θα πάνε την Ελένη στο νοσοκομείο. Σε ερώτηση της ανακρίτριας, γιατί δεν αντέδρασε όταν αντιλήφθηκε ότι η διαδρομή τους δεν είχε κατεύθυνση προς το νοσοκομείο, απάντησε: «γιατί είμαι χαζός. Παίρνω κάποια φάρμακα και δεν καταλαβαίνω πολλές φορές».

Για το νοσοκομείο, πίστευε, όπως λέει, ότι ξεκίνησαν και ο 19χρονος. Τονίζει πως εκείνος καθόταν πίσω και όταν συνειδητοποίησε πως απομακρύνονται φώναξε στον 21χρονο φίλο του, χωρίς να πάρει απάντηση. Για το τι συνέβη όταν έφτασαν στον προορισμό τους, άρχισαν ξανά να αλληλοκατηγορούνται.

Ο 21χρονος ανέφερε: «Σε 7-8 λεπτά φτάσαμε στην παραλία. Του είπα «όχι έτσι». Την πέταξε, εγώ δεν βοήθησα, φοβόμουν. Στην αρχή πήγε στα βράχια και την έσπρωξε μετά στον γκρεμό. Ήταν ψυχρός και με απείλησε. Γυρίσαμε και πέταξε τα πράγματα. Δεν είδα τι έκανε, γύρισε μετά από λίγο και φύγαμε. Τις επόμενες ημέρες με είχε από κοντά. Μου είπε διάφορα. Αυτός τη σκότωσε.»

Ο 19χρονος, από την πλευρά του, φέρεται να είπε ενώπιον της ανακρίτριας: «Είπαμε να την πάμε νοσοκομείο. Οδήγησε κι εγώ έκατσα πίσω, η Ελένη μπροστά. Κατάλαβα ότι δεν πάμε προς τη Ρόδο. Του χτύπησα το αμάξι από πίσω και του λέω «πού πας;». Ξύπνησε μετά η Ελένη και έλεγε «θα σας πάω στην αστυνομία, θα σας βρει ο πατέρας μου». «Θα το τελειώσω εδώ, θα με πάει φυλακή», μου είπε ο φίλος μου. Την έβγαλε μόνος του. Έκατσα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα. Δεν είχα δύναμη να αντιδράσω. Όταν γυρίσαμε σπίτι, μου είπε «καθάριζε». Πετάξαμε τα πράγματα στην παραλία στο ίδιο σημείο. Μου είπε ότι θα με σκοτώσει όταν γυρνούσαμε στη Ρόδο. Έπρεπε να θυσιάσω τη ζωή μου για να τη σώσω. Θα έχω μια ζωή τύψεις που δεν το έκανα».

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: «Δεν υπάρχει βιασμός του 19χρονου»

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης (11/12) ο 19χρονος κρατούμενος των φυλάκων Αυλώνα, ο ένας εκ των δολοφόνων της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο, είχε καταγγείλει ότι ενδεχομένως να έπεσε θύμα βιασμού, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από συγκρατούμενούς του.

Ο 19χρονος υποστήριξε ότι λιποθύμησε και πως όταν ξύπνησε ήταν σε ένα διπλανό δωμάτιο, χωρίς το εσώρουχό του.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της επίθεσης

«Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον "βιασμό" του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται "βιασμός".

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

ΓΝΑ « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ”

ΝΑΓΙΑ ΜΗΤΣΑΚΗ»

Παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε ο ξυλοδαρμός του 19χρονου κατηγορούμενου από κρατούμενους των φυλακών Αυλώνα.

Με παραγγελία της σε εισαγγελικό λειτουργό ζητεί να διερευνήσει την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων με αφορμή το βίντεο της κακοποίησης.