ΕΛΛΑΔΑ

Αφοί Αγγελόπουλοι: Ο πατέρας τους χαίρει άκρας υγείας - Ηχητικό από τη συνέντευξη στην Καθημερινή

Αφοί Αγγελόπουλοι: Ο πατέρας τους χαίρει άκρας υγείας - Ηχητικό από τη συνέντευξη στην Καθημερινή

Αδερφοί Αγγελόπουλοι: Συνεχίζουν την κόντρα με τον πατέρα τους - Αμφισβήτησαν τη συνέντευξη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος στην εφημερίδα Καθημερινή - Η ιστοσελίδα της Καθημερινής δημοσίευσε ηχητικό ντοκουμέντο της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στο οποίο απαντά στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου και ο άνθρωπος χαίρει άκρας υγείας - Την πικρία του για τα «πεπραγμένα» των δύο γιών του, ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, εξέφρασε στην Καθημερινή της Κυριακής ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, κατηγορώντας τους πως συνεχίζουν να τον διασύρουν δημοσίως.

Οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ισχυρίστηκαν ότι η συνέντευξη που έδωσε ο πατέρας τους είναι «κατασκευασμένη» και ψεύτικη και ότι δεν την έδωσε ο ίδιος. Για άλλη μια φορά επανέλαβαν ότι «είναι αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δοθεί οποιαδήποτε συνέντευξη από τον ίδιο και μάλιστα προφορικά».

Βεβαίως η αντίδραση της εφημερίδας και του δημοσιογράφου της Καθημερινής ήταν άμεση και εκθέτει ανεπανόρθωτα τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός που για άλλη μια φορά έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον πατέρα τους άρρωστο.

Μάλιστα στο site της Καθημερινής αναρτήθηκε και ηχητικό απόσπασμα, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο κ. Αγγελόπουλος μίλησε με τον δημοσιογράφο.

Η ανακοίνωση των γιών του Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου:

«Η σημερινή «συνέντευξη» που υποτίθεται ότι έδωσε ο πατέρας μας στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ενώ εκκρεμεί και αναμένεται η έκδοση της απόφασης στη δίκη για τη θέση του σε δικαστική συμπαράσταση, μας προκαλεί έκπληξη και οργή.

Από το - πλήρως αναληθές - περιεχόμενο της συνέντευξης προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κατασκευή της αποσκοπεί αποκλειστικά αφενός στην άσκηση αθέμιτης επιρροής ενόψει της δικαστικής απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί και αφετέρου στην ουσιαστική προαναγγελία του κλεισίματος της Χαλυβουργικής.

Στους επίδοξους σφετεριστές της περιουσίας του πατέρα μας που την επινόησαν, υπενθυμίζουμε ότι, για λόγους που έχουν διαγνωσθεί από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα, είναι αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δοθεί οποιαδήποτε συνέντευξη από τον ίδιο και μάλιστα προφορικά.

Είναι σαφές, επομένως, ότι δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα».

Αμέσως μετά ο δημοσιογράφος κ. Ηλίας Μπέλλος ανάφερε τα εξής:

«Με λύπη μας διαβάζουμε πως τα παιδιά του κ.κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος αμφισβήτησαν τόσο τη δημοσιογραφική μας δεοντολογία όσο και τις προθέσεις μας μιλώντας για «κατασκευασμένη συνέντευξη» που «δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα». Πληροφορούμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο πως: η συνέντευξη έγινε προφορικά, δια ζώσης και μαγνητοφωνήθηκε και φωτογραφήθηκε. Αποσπάσματά της μπορεί ο κάθένας να ακούσει στα αναρτημένo εδώ αρχείo», γράφει στο άρθρο του ο δημοσιογράφος, διαψεύδοντας τους αδερφούς Αγγελόπουλους που έσπευσαν να πουν ότι ο πατέρας τους δεν μπορεί ούτε καν να μιλήσει.

Ο κ. Μπέλλος προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπουμε να αμφισβητείται η αξιοπιστία ούτε της εφημερίδας ούτε του υπογράφοντος. Επιφυλάσσομαι, λοιπόν, παντός νομίμου δικαιώματός μου έναντι όποιων αμφισβήτησαν ή αμφισβητούν την επαγγελματική μου ευσυνειδησία, ανεξαρτησία και ακεραιότητα και επιχειρούν να αμαυρώσουν την εικοσιπεντάχρονη πορεία μου στον χώρο της δημοσιογραφίας».

Η συνέντευξη που ενόχλησε τους Αγγελόπουλους

Ο 74χρονος επιχειρηματίας, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει πως έχει τακτοποιήσει τα κληρονομικά, αποκάλυψε στην Καθημερινή της Κυριακή πως τα παιδιά του έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», συμβούλεψε τα παιδιά να ακούν και να σέβονται τους γονείς, λέγοντας μάλιστα, ότι «είναι σωστό, πως σε μία οικογένεια η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη συντηρεί και η τρίτη τα χάνει».

Παράλληλα, αναφερόμενος πάντα στην αντιπαράθεση με τα παιδιά του, δήλωσε πως αισθάνεται πάρα πολύ άσχημα για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα για αυτή την εξέλιξη», σημειώσε, συμπληρώνοντας με νόημα: «Μη νομίσετε ότι δεν είχα φροντίσει για τη διαδοχή. Τα είχα τακτοποιήσει όλα και είχα μεριμνήσει για όλους».

«Αλλά η ζωή τα φέρνει αλλιώς, και τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν. Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο, και είναι σωστό, ότι σε μία οικογένεια η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη συντηρεί και η τρίτη τα χάνει» τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος.

Τέλος, υποστήριξε πως πρέπει να τιμάμε την πατρίδα και την οικογένειά μας, αποκαλύπτοντας πως εκείνος σεβόταν τον πατέρα του.

«Ακόμη και όταν συγκρούστηκα με τον αδερφό μου για τη διανομή της περιουσίας, είπα στον πατέρα μου ''κάνε τη διανομή όπως θέλεις εσύ''».

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Δέχομαι άνευ προηγουμένου επίθεση από τα παιδιά μου