ΕΛΛΑΔΑ

Ταχυδρομική διακίνηση κοκαΐνης μέσω Γερμανίας

Ταχυδρομική διακίνηση κοκαΐνης μέσω Γερμανίας

Στην σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός 33χρονου Νιγηριανού και ενός 23χρονου Σομαλού για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικές αρχές οργάνωσαν ελεγχόμενη μεταφορά και παράδοση δύο ταχυδρομικών δεμάτων με τα ναρκωτικά, που προέρχονταν από τη Γερμανία, και όταν οι δύο δράστες τα παρέλαβαν από εταιρεία ταχυμεταφορών, συνελήφθησαν.

Μάλιστα, ο 33χρονος, για λογαριασμό του οποίου έγινε η εισαγωγή, αποτελεί ηγετικό μέλος οργάνωσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή στη χώρα μας με την μέθοδο ταχυδρομικών δεμάτων κοκαΐνης και ηρωίνης.

Από την προανάκριση που διενήργησε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, πρόεκυψε η εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις εισαγωγής ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 528 γραμμάρια κοκαΐνης, τέσσερις δίσκοι βινυλίου, εντός των οποίων ήταν επιμελώς κρυμμένη η ναρκωτική ουσία, ένα πλαστό Δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού και δύο πλαστά Υπηρεσιακά Σημειώματα, καθώς και διάφορα άλλα πειστήρια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.