ΕΛΛΑΔΑ

Ναυπακτία: Εκκενώθηκε σπίτι εξαιτίας μεγάλης κατολίσθησης (pics)

Ναυπακτία: Εκκενώθηκε σπίτι εξαιτίας μεγάλης κατολίσθησης (pics)
photo pixabay


Mεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε σήμερα (25/1/2019) στην Αράχωβα Ναυπακτίας, απειλώντας να «καταπιεί» ένα σπίτι του οικισμού, το οποίο εκκενώθηκε.

«Ένα κατολισθητικό φαινόμενο ξεκίνησε απειλώντας μια οικία στο χωριό μας. Το σπίτι εκκενώθηκε άμεσα. Πιστεύω η πολιτεία και όλοι οι χωριανοί να μπορέσουμε να βάλουμε πλάτες και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον χωριανό μας και τον κάθε χωριανό όταν αυτός χρειάζεται την βοήθεια μας!» δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

Κάποιοι άλλοι όπως αναφέρει το agriniosite.gr, αγανακτισμένοι με την κατάσταση μιλούν για αδιαφορία των αρμοδίων: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους απαξίωσης των χωριών μας από τον Δήμο και την Περιφέρεια. Κανένα ενδιαφέρον για τα προβλήματα. Επιβάλλεται η συνεχής πάλη και ο αγώνας προκειμένου να αποκτηθούν τα αυτονόητα για τα χωριά μας».

Υπενθυμίζεται ότι το φαινόμενο των κατολισθήσεων στην περιοχή έχει ξανασυμβεί, όπου οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν πολλούς δρόμους του χωριού, παρέσυραν μάντρες, πέτρινα σκαλοπάτια και παρέσυραν ή καταπλάκωσαν σπίτια.

Μάλιστα από το 2015 είχαν ξεκινήσει προσπάθειες προκειμένου να γίνει γεωτεχνική μελέτη για την περιοχή των κατολισθήσεων στα χωριά Αράχωβα και Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας όμως δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για το θέμα από τους εμπλεκόμενους φορείς.