ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη παραπέμπεται ο παπα-Χρήστος από τη Ρόδο για το κήρυγμα του για τη Μακεδονία (video)

Σε δίκη παραπέμπεται ο παπα-Χρήστος από τη Ρόδο για το κήρυγμα του για τη Μακεδονία (video)
«Φτύστε τα κοπρόσκυλα τους πολιτικούς»
dimokratiki.gr

Η ώρα της δικαιοσύνης για τον ιερέα από τη Ρόδο που μίλησε στους πιστούς για τη Μακεδονία – Δείτε το κήρυγμα που προκάλεσε αντιδράσεις

Παραπέμπεται στο Μονομελές Ρόδου ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Ρόδου, πατήρ Χρήστος Σιάννας, με την κατηγορία της δημόσιας προτροπής σε βία.

Την αναφορά εις βάρος του ιερέα κατέθεσε ο γενικός γραμματέας απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοκκίνος ήταν στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.

Το κήρυγμα του πατήρ Χρήστου τον Ιούνιο του 2018 είχε προκαλέσει αίσθηση και είχε λάβει πανελλήνια δημοσιότητα. «Είναι μία ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Εχθές οι προδότες υπογράψανε, πουλήσανε την Μακεδονία μας» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο ιερέας.

Σε άλλο σημείο προς το ποίμνιο ο πατήρ Χρήστος είχε αναφέρει: «Αυτοί οι προδότες, οι ψεύτες, οι ελεεινοί. Εσχάτη προδοσία, υπογράψανε όλοι. Αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουνε και να διαλύσουνε, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας».

«Σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες έχουν πάει όλοι οι κοπρίτες, όλοι οι υπουργοί, όλα τα ρεμάλια και ακόμη και βορειοελλαδίτες βουλευτές που υπογράψανε, θα πάνε να διασκεδάσουνε την μεγάλη τους επιτυχία», είχε αναφέρει σε άλλο σημείο ο ιερέας.

«Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι οι άθεοι, είναι ένα τίποτα, είναι μία χούφτα προδότες», είχε πει προς το ποίμνιο ο πατήρ Χρήστος.

«Όποιο πολιτικό δείτε, φτύστε τον, αλλά ούτε και το σάλιο σας αξίζει γι’ αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί είναι τεμπέληδες, είναι αλήτες, με όλη τη σημασία της λέξεως» και προφανώς γι’ αυτή του τη θέση του θα αξιολογηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με πληροφορίες της rodiaki.gr.

Το κήρυγμα του πατήρ Χρήστου είχε αναρτηθεί από έναν ημεδαπό στο youtube την 17η Ιουνίου 2018 με τίτλο: «Λέμε ΟΧΙ στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν οι εφιάλτες».

Δείτε το κήρυγμα που προκάλεσε αντιδράσεις

Σχετικές ειδήσεις