ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

25η Μαρτίου: Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας
Δείτε LIVE εικόνα

25η Μαρτίου | Παρέλαση 25η Μαρτίου: Με την μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώνονται στην Αθήνα οι εορτασμοί της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Παιανίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» έφτασε πρώτη στο Σύνταγμα η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού η οποία δίνει τον ρυθμό στα αγήματα, στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Προηγουμένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε ανάκρουση εμβατηρίου και του Εθνικού Ύμνου και στη συνέχεια επιθεώρησε το τιμητικό άγημα των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθως ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας.

Οι φετινοί εορτασμοί ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με τη δοξολογία που έλαβε χώρα στη Μητρόπολη Αθηνών υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Άρματα, τανκς, αεροσκάφη, ελικόπτερα και στρατιώτες βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συμμετείχαν στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Σχετικές ειδήσεις