ΕΛΛΑΔΑ

Παραλίγο τραγωδία στη Σύρο: Βράχος έπεσε σε γήπεδο ποδοσφαίρου την ώρα της προπόνησης

Παραλίγο τραγωδία στη Σύρο: Βράχος έπεσε σε γήπεδο ποδοσφαίρου την ώρα της προπόνησης
Νύχτα τρόμου για τους αθλητές
cyclades24.gr

Κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (09/04) στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Άνω Σύρου.

Ένας τεράστιος βράχος και άλλοι μικρότεροι οι οποίοι βρίσκονταν εκτός της αθλητικής εγκατάστασης και σε ύψος αρκετών μέτρων, υποχώρησαν ξαφνικά και βρέθηκαν εντός του αγωνιστικού χώρου προκαλώντας, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές.

Τα βράχια υποχώρησαν από την πλαϊνή πλευρά του γηπέδου.

Πρόκειται για ένα όχι και τόσο συνηθισμένο φαινόμενο στη συγκεκριμένη τοποθεσία, η οποία στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως παλιό λατομείο. Εκτιμάται ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα επηρέασαν την κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρξει το σημερινό συμβάν.

Δείτε στην gallery τι έγινε στο γήπεδο:

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το γήπεδο της Άνω Σύρου είχε κανονική χρήση όπως άλλωστε συμβαίνει καθημερινά. Μάλιστα, αργά τα απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν προπονήσεις τμημάτων υποδομής μικρών ποδοσφαιριστών και φιλικοί αγώνες.

Ευτυχώς, όταν παρουσιάστηκε το φυσικό φαινόμενο δεν υπήρχαν άνθρωποι στο συγκεκριμένο σημείο. Κι αυτό συνέβη διότι η κατολίσθηση «προειδοποίησε». Αρχικά και σταδιακά, υποχώρησαν μικρότεροι βράχοι με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτό το φαινόμενο και να απομακρυνθούν όσοι ήταν εντός του αγωνιστικού χώρου. Μετά από λίγη ώρα αποκολλήθηκε ο μεγάλος βράχος και έπεσε μέσα στο γήπεδο.

Από την κατολίσθηση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον εξοπλισμό του γηπέδου με κυριότερη την καταστροφή ενός πάγκου ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το γήπεδο πρόκειται να κλείσει όχι μόνο για την αποκατάσταση του προβλήματος, αλλά για να διενεργηθεί εμπεριστατωμένος έλεγχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάλληλοι του γηπέδου έπραξαν άμεσα, βγάζοντας με ασφάλεια τους αθλητές μακριά από τον αγωνιστικό χώρο.

Πηγή: cyclades24.gr

Δείτε επίσης:

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Δαλάι Λάμα

Brexit: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το αίτημα της Μέι για αναβολή

Ρoή Ειδήσεων