ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικές εκλογές 2019: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Φοιτητικές εκλογές 2019: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Έκλεισαν, αργά το απόγευμα της Τετάρτης (10/4) οι κάλπες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Ελλάδας – Σε εξέλιξη η διαδικασία για τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στα πανεπιστήμια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρίσκεται στα όρια της αυτοδυναμίας. Στα ΤΕΙ αυτή φαίνεται πως είναι δεδομένη.

Δεύτερη δύναμη σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι η ΠΚΣ, στο 8% η ΕΑΑΚ, 15% συγκεντρώνουν διάφορες δυνάμεις, η ΠΑΣΠ κυμαίνεται στα δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ και το Bloco (ΣΥΡΙΖΑ) είναι κάτω του 1%.

Ελάχιστα διαφοροποιημένα είναι τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η ΠΚΣ.

Ασφαλή αποτελέσματα εκτιμάται πως θα υπάρχουν περίπου τα μεσάνυχτα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ.Α.Π, η συμμετοχή σε σχέση με πέρυσι ήταν αυξημένη.

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Τα παρατράγουδα δεν έλειψαν ούτε φέτος καθώς το πρωί της Τετάρτης (10/4), ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησαν έφοδο σε κτήριο όπου διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά της εκλογικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι αποτέλεσμα της εισβολής ήταν να αναβληθεί η εκλογική διαδικασία.

Παρατράγουδα σημειώθηκαν και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο καθώς εκεί στήθηκαν διπλές κάλπες. Η μία στη Νομική και η δεύτερη, από τη ΔΑΠ, στο Ζάππειο.

Επιπλέον, για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η ΠΑΣΠ έστησε κάλπη στο Σπόρτινγκ, αλλά καμία άλλη παράταξη δεν αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Χτύπησαν φοιτήτρια στο ΤΕΙ Θεσσαλίας»

Όπως καταγγέλλει στο Foititikanea.gr, φοιτητής και μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που βρίσκονταν στο ΤΕΙ, «Ήρθανε περίπου 15 άτομα με ξύλα και κουκούλες. Μας προπηλάκισαν, έσπασαν και πετούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν μία φοιτήτρια και μας έδωσαν 10 λεπτά προθεσμία να εγκαταλείψουμε την εκλογική διαδικασία και να φύγουμε από το ΤΕΙ».

«Την στιγμή της επίθεσης περίπου 20 φοιτητές της ΔΑΠ και κάποιοι ακόμα φίλοι καθόμασταν στον πάγκο στον κεντρικό διάδρομο του ιδρύματος, όταν περίπου στις 11 το πρωί, μικρή ομάδα αναρχικών που πραγματοποιούν εδώ και τέσσερα χρόνια κατάληψη ενός χώρου μέσα στο ΤΕΙ, ήρθαν με επιθετικότητα και σκίσανε όλες τις αφίσες. Μας απείλησαν ότι αν δεν φύγουμε θα μας διώξουν οι ίδιοι αργότερα. Στη 1:30 το μεσημέρι ήρθανε περίπου 15 άτομα με ξύλα και κουκούλες. Μας προπηλάκισαν, έσπασαν και πετούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους».

Ο φοιτητής της ΔΑΠ ισχυρίζεται μάλιστα και ότι οι αναρχικοί χτύπησαν μια κοπέλα. «Χτύπησαν μία φοιτήτρια και μας έδωσαν 10 λεπτά προθεσμία να εγκαταλείψουμε την εκλογική διαδικασία και να φύγουμε από το ΤΕΙ. Η εκλογική διαδικασία αυτή την στιγμή συνεχίζεται κανονικά αλλά πάντα με κίνδυνο την ζωή μας».

Ξύλο μεταξύ σπουδαστών στις εκλογές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Από επεισόδια στιγματίστηκε η διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, σύμφωνα με καταγγελίες μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σπουδαστές της δέχτηκαν επίθεση από μέλη της ΚΝΕ που έφτασαν στο χώρο του Ιδρύματος στη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας σπουδαστής και μετέβη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Από την πλευρά τους μέλη της Πανσπουδαστικής Κίνησης καταγγέλλουν ότι οι ίδιοι ήταν τα θύματα της επίθεσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας σπουδαστής της ΠΚΣ, δέχθηκε χτυπήματα και φέρει μώλωπες.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της ΠΚΣ μετά το συμβάν αποχώρησαν συντονισμένα από τα ΤΕΙ και δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Μάρω Κοντού: Η ατάκα στον αέρα της εκπομπής που πάγωσε τους πάντες!

Μέγα σκάνδαλο στο Survivor: Έπιασαν παίκτες να... (pics)

Σχετικές ειδήσεις