ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές εικόνες: Καρέ- καρέ η διάσωση γυναίκας στον Όλυμπο

Συγκλονιστικές εικόνες: Καρέ- καρέ η διάσωση γυναίκας στον Όλυμπο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας ορειβάτριας στον Όλυμπο, που μετά ώρες επιχείρησης διάσωσης, η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε σε καταφύγιο.

Οι εικόνες "κόβουν την ανάσα" και δόθηκαν στη δημοσιότητα από την 8η ΕΜΑΚ.

Η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας, έγινε μετά από πτώση κοντά στην περιοχή Στεφάνι Ολύμπου. Το σημαντικό έργο της ΕΜΑΚ διαπιστώνεται κάθε φορά, που καλείται να συνδράμει.

Το ιστορικό

Στις 16:45 της 4/7/2019 η ΕΜΑΚ κλήθηκε για βοήθεια, στο Στεφάνι Ολύμπου μετά από πτώση ορειβάτριας στην αναρριχητική διαδρομή “Παρασκευή και δεκατρείς”.

Στις 20:30 η ομάδα αποτελούμενη από 8 υπαλλήλους της 8ης ΕΜΑΚ έφτασε στο σημείο όπου τα υπόλοιπα μέλη της τραυματισμένης κοπέλας την είχαν κατεβάσει από το σημείο της πτώσης της και είχαν ξεκινήσει την μεταφορά της προς το καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης.

Λόγω της έγκαιρης ειδοποίησης από άλλον ορειβάτη, αλλά και της άμεσης κλήσης των αρμόδιων φορέων από τον υπεύθυνο του καταφυγίου η γυναίκα μεταφέρθηκε στο καταφύγιο.

Η εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας από την πλευρά των υπευθύνων εκπαιδευτών στο “Camp” και η όλη προετοιμασία είχε ως αποτέλεσμα η αναρριχήτρια να έχει τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στην υγεία της και να μεταφερθεί με το πρώτο φως της ημέρας κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας και της Πολεμικής Αεροπορίας με το “Super Puma” στο εφημερεύων νοσοκομείο της Λάρισας για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.

Με πληροφορίες onlarissa.gr

Διαβάστε επίσης:

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Αποκάλυψη! Αυτός κερδίζει τις εκλογές 2019 - Μεγάλη η διαφορά

Τουρκία - ΗΠΑ: Τώρα αρχίζει ο «πόλεμος»! Αυτή είναι η τιμωρία του Ερντογάν

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.

Σχετικές ειδήσεις