Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Τρεις νεκροί, 40 εγκλωβισμένοι και μία αγνοούμενη γυναίκα - Ανυπολόγιστες οι καταστροφές

Newsbomb

Η θεσσαλική πόλη μετράει τις πληγές της - Τρεις οι νεκροί - Τουλάχιστον 5.000 σπίτια έχουν υποστεί καταστροφές από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» - Αγωνιώδεις οι έρευνες για τη 43χρονη - Ηλικιωμένοι εγκλωβισμένοι στην Οξυά

Τρεις ανθρώπους θρηνεί συνολικά η Θεσσαλία, μετά το σκληρό «χτύπημα» της κακοκαιρίας.

Το Σάββατο (19/09), εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 62χρονος ο οποίος καταπλακώθηκε από το σπίτι του στην Καστανιά Καρδίτσας ενώ μία ηλικιωμένη στο Βασιλί Φαρσάλων κι ένας 63χρονος κτηνοτρόφος στην Καρδίτσα, είχαν χάσει μία ημέρα νωρίτερα τη ζωή τους από τη θεομηνία.

Σήμερα, οι προσπάθειες των διασωστών εστιάζονται στον εντοπισμό της 43χρονης φαρμακοποιού, η οποία αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής αλλά και μία ομάδα ηλικιωμένων που έχουν εγκλωβιστεί σε χωριό της Καρδίτσας.

«Αρνούνται να φύγουν»

Αποκομμένο από την υπόλοιπη περιοχή είναι το ορεινό χωριό της Οξυάς, το οποίο -σύμφωνα με τον δήμαρχο Μουζακίου, Φάνη Στάθη- δεν έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό. Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι του χωριού είναι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι εδώ και δύο μέρες.

«Είναι εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας. Βρίσκονται όλοι στο Μοναστήρι της Οξυάς κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αρνείται να αφήσει το σπίτι του. Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει», τόνισε ο δήμαρχος, μιλώντας στο Open TV.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο τις δηλώσεις του κ. Στάθη.

Ο δήμαρχος Μουζακίου τόνισε ότι οι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, κάποιοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας και γι' αυτούς θα πρέπει να σηκωθεί ελικόπτερο, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απομακρυνθούν.

Διαβάστε επίσης: Κυκλώνας «Ιανός» - Συγκλονιστικά στοιχεία: Έριξε σε μία μέρα τη βροχή ενός χρόνου

Δείτε εικόνες από τις καταστροφές στην πόλη της Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή, στη gallery που ακολουθεί:

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμα ελικόπτερα που βρίσκονται σε αναμονή για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αλλά δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με τη δημοτική Αρχή για το πώς και πότε θα γίνει η περισυλλογή τους.

Αδιάκοπες οι έρευνες για την αγνοούμενη

Ώρες αγωνίας για την 43χρονη που αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι Καρδίτσας, το οποίο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από το πέρασμα του «Ιανού».

Σήμερα Δευτέρα, η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό της βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με επτά οχήματα και τρία drones της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ στην έρευνα συνδράμουν και εθελοντές.

Δείτε εικόνες από τις έρευνες στη gallery που ακολουθεί:

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της αγνοούμενης φαρμακοποιού αγωνιά για την τύχη της.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ έκαναν φύλλο και φτερό το αμάξι της το οποίο εντόπισαν μετά το φονικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα.

Όπως είπε ο αδερφός της στο Star, το μόνο που θέλει η οικογένειά της είναι να βρεθεί ζωντανή, ενώ αποκάλυψε ότι η ίδια έμεινε μέχρι τις 8 το απόγευμα χωρίς ρεύμα στο φαρμακείο, περιμένοντας να έρθει εμπόρευμα για το φαρμακείο της.

«Έμεινε στο μαγαζί από υπευθυνότητα. Εμείς τρέξαμε, ρωτήσαμε, πιέσαμε να μάθουμε τι έγινε… Κανένας επίσημα δεν ήρθε να μας ενημερώσει. Από γείτονες μάθαμε για την αδερφή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αδερφός της.

Από την άλλη, ο ξάδερφος της 40χρονης ρίχνει ευθύνες και στους τοπικούς παράγοντες, καθώς όπως λέει δεν διαχειρίστηκαν σωστά τον πώς θα κλείσουν σωστά τον δρόμο.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Τεράστιες οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο

Ιδιαίτερα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας, καθώς, λόγω καταστροφής των γεφυρών και του οδικού δικτύου, πολλές περιοχές είναι αποκλεισμένες, κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση μετρώντας μεγάλες απώλειες στο ζωικό τους κεφάλαιο, ενώ είναι αδύνατη, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και η προσέγγιση κτηνοτροφικών μονάδων, αφού οι τόνοι λάσπης αποτελούν αξεπέραστο εμπόδιο.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, συνοικισμοί της Οξυάς είναι αποκλεισμένοι, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους αυτών των περιοχών, ειδικά σε θέματα υγείας. Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ προγραμματίζεται και μεταφορά των κατοίκων σε άλλα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Στον δήμο Παλαμά, χθες βράδυ έγινε προσπάθεια με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου, να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους κάτοικοι από την κοινότητα Μεταμόρφωσης καθώς η στάθμη του Ιταλικού ποταμού είχε ανέβει επικίνδυνα. Μηχανήματα του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας βρίσκονται σε επιφυλακή, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σακελλαρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Αττική - Θέμα ημερών το lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας