Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Λινού: Έτσι θα γλυτώσουμε από το τρίτο κύμα

Newsbomb

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας ξεκαθάρισε πως υπάρχει τρόπος αναχαίτισης ενός τρίτου κύματος, αν και εφόσον τηρηθούν τα μέτρα διασποράς.

Τις εξελίξεις του κορονοϊού αλλά και το ζήτημα της έγκρισης του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σχολίασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στo OPEN TV, τονίζοντας πως ένα τρίτο κύμα του ιού μπορεί να αναχαιτιστεί,

«Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε το 2ο κύμα και σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό μέχρι τέλος Ιανουαρίου, ίσως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη διασπορά», τόνισε η κυρία Λινού.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η απόφαση να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή είναι σωστή, αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα. Πρόσθεσε, δε, πως η έγκριση του εμβολίου στις 21 Δεκεμβρίου είναι μια «πολύ καλή εξέλιξη», διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως είναι «κρίσιμο το πότε θα πάρουμε τις δόσεις».

Η κυρία Λινού τόνισε πως δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί συνωστισμός στα κέντρα εμβολιασμού και πως «θα πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργήσει το κάθε σπίτι τη δική του «φούσκα», ενόψει και των εορτών, η οποία όμως θα είναι η ίδια για όσο χρειαστεί, καθώς εάν αλλάζουν οι παρέες διαρκώς, ο κίνδυνος διασποράς του ιού αυξάνεται. Χαρακτηριστικά είπε ότι σε όσους είναι εκτός της «φούσκας» μας θα πρέπει να ευχηθούμε «τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός 2021: 7,5 δισ. πέφτουν στην οικονομία - Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός