Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

ΝΑΤΟ: Εντυπωσιακές εικόνες από τη χειμερινή στρατιωτική άσκηση σε δύσβατα όρη

Newsbomb

Το βίντεο από την εκπαίδευση στρατιωτών που προέρχονται από όλα τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας, «κόβει» την ανάσα.

Άκρως εντυπωσιακό βίντεο δείχνει τη στρατιωτική άσκηση στελεχών του ΝΑΤΟ, η οποία διεξάγεται από το Κέντρο Αριστείας Ορεινών Πολέμων στη Σλοβενία.

Το ορεινό έδαφος είναι συχνά δύσκολο να προσπελαστεί. Επιπλέον, εκεί μπορούν να βρεθούν κρίσιμες υποδομές κάθε χώρας, όπως πυλώνες, αγωγοί και σήραγγες. Η δυνατότητα πρόσβασης και προστασίας των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων είναι ζωτικής σημασίας, κατά τη διάρκεια ενός σεναρίου πολέμου.

Το Κέντρο Αριστείας Ορεινών Πολέμων του ΝΑΤΟ στη Σλοβενία ​​διοργάνωσε άσκηση για την εκπαίδευση στρατιωτών του Πεζικού από όλη τη Συμμαχία, ώστε να γίνουν ειδικοί ορεινού πολέμου, πηγαίνοντάς τους στα βουνά της Σλοβενίας και διδάσκοντας τεχνικές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την περίπλοκη & επικίνδυνη μορφολογία / τις ιδιαιτερότητες του εδάφους, αλλά και τις δυσχερείς συνθήκες.

Το Κέντρο Αριστείας Ορεινών Πολέμων του ΝΑΤΟ (NATO MW COE) είναι διεθνής στρατιωτικός οργανισμός διαπιστευμένος από τη Συμμαχία που προσφέρει αναγνωρισμένη τεχνογνωσία και εμπειρία προς όφελος της Συμμαχίας και των κρατών – μελών της. Τα Κέντρα Αριστείας χρηματοδοτούνται σε εθνικό ή πολυεθνικό επίπεδο. Δεν χρηματοδοτούνται άμεσα από το ΝΑΤΟ, ούτε αποτελούν μέρος της Δομής Διοίκησης.