Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στη μνήμη του Γρηγορόπουλου

Newsbomb

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα, με μικρούς και μεγάλους από κάθε γωνιά της χώρας να δίνουν το "παρών" στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές.

Λίγο πριν από τις 14:30 ξεκίνησε η πορεία των χιλιάδων μαθητών και φοιτητών που νωρίτερα έδωσαν ραντεβού στα Προπύλαια, με το κέντρο της Αθήνας να θυμίζει "φρούριο" καθώς οι Αρχές εκφράζουν φόβους για επεισόδια.

poreia-athina

Υπενθυμίζεται, ότι οι εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται στη σκιά της απεργίας πείνας που έχει ξεκκνήσει εδώ και περίπου ένα μήνα ο Νίκος Ρωμανός, με αίτημα εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει μαθήματα της σχολής στην οποία έχει περάσει.

propylaia-grigoropoulos6

Συγκέντρωση στη μνήμη του Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθεί και στις 18:00 το απόγευμα στα Προπύλαια στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

stats

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Με συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, η Θεσσαλονίκη μνημονεύει τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η κεντρική επετειακή εκδήλωση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα, όπου, σε σχετικό κάλεσμα καλούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και συλλογικοτήτων, όπως επίσης άτομα που πρόσκεινται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Την ίδια ώρα, ξεχωριστό κάλεσμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, απευθύνουν φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

THESSALONIKI

Στο μεταξύ, από τις 10 το πρωί ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της Τροχαίας για τις εκδηλώσεις μνήμης στον Αλ. Γρηγορόπουλο. Σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Όπως αναφέρει το thesstoday, το οποίο επικαλείται πηγές της Αστυνομίας, ήδη στο σημείο δίνουν το «παρών» περισσότεροι από 1.500 διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ενώ στο πλαίσιο των μέτρων έχουν επιστρατευτεί και εισαγγελείς, που θα παρακολουθούν την εξέλιξη των εκδηλώσεων.

Να σημειωθεί ότι υπό κατάληψη εξακολουθούν να τελούν το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» και το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό.

Επεισόδια στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης

Ένταση- με μολοτοφ, δακρυγόνα και προσαγωγές- επικράτησε στην Πάτρα, στην πορεία για την επέτειο των έξι χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.
Σύμφωνα με το thebest, η Αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

patra

Αυτή την ώρα τα πνεύματα φαίνεται πως έχουν ηρεμήσει, ωστόσο, άνδρες της Αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας

Με υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» οι οδηγοί που κινούνται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου και Σταδίου εξαιτίας της πορεία των μαθητών και των φοιτητών. Η κίνηση των οχημάτων θα διακόπτεται σταδιακά στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί του Σαββάτου τρεις σταθμοί του Μετρό παραμένουν κλειστοί με εντολή της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς Μετρό «Κατεχάκη», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής», εξαιτίας των συγκεντρώσεων με αφορμή την επέτειο έξι ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.