Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Αναμμένα κάρβουνα και σωστά; Υπάρχει τρόπος! (video)

Newsbomb

Eάν δεν το έχετε το σπορ του ανάμματος φωτιάς για ψήσιμο καλό θα ήταν να διαβάστετε τις οδηγίες. Διότι το ψήσιμο του αρνιού είναι τέχνη.

Βασική προϋπόθεση είναι η σωστή φωτιά. Οπότε δείτε το video και μελετήστε τις οδηγίες για να μην καταλήξετε να ρίξετε το αρνί στον ηλεκτρικό φούρνο.

Τα κάρβουνα

Κάντε ένα βουναλάκι με τα κάρβουνα υπολογίζοντας πόσα χρειάζεστε για να καλύψετε πλήρως την επιφάνεια ψησίματος. Χρησιμοποιείστε ιδανικά μπρικέτες για άναμμα τζακιού και αντίστοιχα μικρά δαδιά κοντά τους. Ανάψτε τις μπρικέτες και αφού πάρουν φωτιά βάλτε προσεκτικά από πάνω το ειδικό τσίγκινο φουγάρο για ψησταριές, με τρόπο που να μπορεί να διεισδύει ελεύθερα αέρας από κάτω (αν χρειάζεται, βάλτε 1-2 μικρές πέτρες ή πυρότουβλα να ανασηκωθεί λίγο).
Το φουγάρο αυτό διατίθεται στα χρωματοπωλεία. Λειτουργεί, εντείνοντας φυσικά τη ροή του αέρα μέσα απ’ τα κάρβουνα, και έτσι ανεβάζει τη θερμοκρασία λόγω μεγαλύτερης καύσης οξυγόνου, διευκολύνοντας εντέλει όλα τα κάρβουνα που είναι στο βουναλάκι να πυρώσουν όσο πρέπει σε σχετικά σύντομο χρόνο.
Πότε είναι έτοιμα τα κάρβουνα; Σε 20’-30’ περίπου τα κάρβουνα σας θα πρέπει να έχουν ασπρίσει και η φωτιά να καταλαγιάζει. Σηκώνετε με γάντι το φουγάρο που καίει πολύ.


Καλή επιτυχία!