Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Κουτσομύτης - Πρόβα Νυφικού: Μια σειρά που έγραψε ιστορία στην TV

Newsbomb

Ήταν 6 Οκτωβρίου του 1995, όταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 έκανε πρεμιέρα η «Πρόβα Νυφικού», η τηλεοπτική σειρά που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέως Ντόρας Γιαννακοπούλου και σκηνοθέτησε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Κώστας Κουτσομύτης.

Η σειρά διηγείται τη δραματική ιστορία μιας αστικής οικογένειας στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Η υπόθεση

Η Αγγελικούλα Δελλή λίγο πριν το γάμο με τον Απόστολο Πετρόπουλο μαθαίνει μέσω ενός ανώνυμου γράμματος ότι ο μέλλων σύζυγός της την απατά. Ο θείος Οδυσσέας ζητά από τον οικογενειακό φίλο και αστυνομικό Πέτρο Μανιά να ερευνήσει την υπόθεση. Ο Πέτρος ανακαλύπτει πως ο Απόστολος απατά την Αγγελική, όμως αποφασίζει να μην της αποκαλύψει την αλήθεια για να μην την στεναχωρήσει. Έτσι εκείνη παντρεύεται τον Απόστολο χωρίς να γνωρίζει το ποιόν του. Όμως πολύ σύντομα ο Πέτρος ερωτεύεται την Αγγελική και μετανιώνει για το ψέμα του.

Η «Πρόβα Νυφικού» ανέδειξε μια πλειάδα σπουδαίων και ήδη καταξιωμένων ηθοποιών του θεάτρου, όπως η Αλεξανδριανή Σικελιανού, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Άντζελα Γκερέκου, η Πέμυ Ζουνη, ο Φίλιππος Σοφιανός, ενώ στο καστ ξεχώρισαν οι ρόλοι της Έφης Ροδίτη, του Άγγελου Αντωνόπουλου και της Αλέκας Παΐζη.

Από τους ρόλους που ξεχώρισαν στη συγκεκριμένη σειρά ήταν αυτός του αρχιφύλακα Χριστόδουλου, που τον υποδυόταν ο Δημήτρης Τζουμάκης, ο οποίος αποκαλούσε την όμορφη Αγγελικούλα «Της Αναγεννήσεως...».

Υπό τη μαεστρία του Κουτσομύτη, η σειρά απέδωσε εύστοχα το κλίμα της μεσοπολεμικής Ελλάδας αλλά και τον καιρό της Κατοχής, μέσα από μια ιστορία με έξυπνους διαλόγους και γρήγορη πλοκή.

Τα τραγούδια και η μουσική της ομώνυμης σειράς κυκλοφόρησαν το 1995, με τη μαγευτική φωνή της Μαρινέλλας.