Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Έκκληση για βοήθεια στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης - Νέες εικόνες καταστροφής (pics)

Newsbomb

Φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης- Πυρκαγιά:Σοβαρές ζημιές στο κτήριο - Καλά στην υγεία τους οι 69 φοιτητές που διέμεναν στις εστίες - Πού θα μείνουν προσωρινά -Έκκληση για βοήθεια - Νέες εικόνες - ντοκουμέντο από την πύρινη λαίλαπα

Χωρίς φοιτητική στέγη έχουν μείνει οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά από την καταστροφική πυρκαγιά.

Με απόφαση του Συντονιστικού οργάνου οι φοιτητές προσωρινά θα μείνουν στο κλειστό Γυμναστήριο των Βουτών, όπου τους παρέχονται όλες οι βοήθειες, ενώ, σύμφωνα με το Cretapost.gr, δίπλα τους βρίσκονται και ψυχολόγοι. Ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να πάρουν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Το Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης με ανακοίνωση του καλεί τους πολίτες να προσφέρουν σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, πετσέτες.

Δείτε εικόνες από το σημείο στη gallery του Newsbomb.gr

Καλά στην υγεία τους όλοι οι φοιτητές

«Όλοι οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές», δήλωσε στο Aθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης μετά από την ενημέρωση που είχε επισήμως, όπως επισήμανε, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Κωσταντίνο Λαγουδάκη.

Οι φοιτητές έχουν επικοινωνήσει και με τους οικείους τους αλλά και με άλλους φοιτητές και ως εκ τούτου όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα είπε ο κ. Κουκιαδάκης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πληροφορία ότι πυροσβέστες σπάζοντας τα παράθυρα των εστιών ερευνούσαν τα δωμάτια για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων προσώπων.

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της πυρκαγιάς

Ξεκινά άμεσα η καταγραφή των ζημιών

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ο χώρος του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Λ. Κνωσού στο Ηράκλειο μετά την καταστροφική φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής (23/09/2018).

Το μεσημέρι συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας στο Ηράκλειο όπου έγινε μία πρώτη εκτίμηση στα όσα άφησε πίσω της η φωτιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στους χώρους του Πανεπιστημίου προκειμένου να εξακριβωθεί ποια είναι η κατάσταση.

Μάλιστα, ήδη μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου βρίσκονται αρκετοί διοικητικοί υπάλληλοι που προσπαθούν να σώσουν όσα δεν κατέστρεψε η φωτιά.

Παράλληλα, στο Ηράκλειο αναμένεται να έρθει ο εκπρόσωπος της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

«Από το πρωί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν ενημερωθεί για την φωτιά στο Πανεπιστήμιο. Το έργο της κατάσβεσης προχωράει κανονικά από την πυροσβεστική και πλέον βρίσκεται σε ύφεση. Για την φωτιά έχει ενημερωθεί και η γενική γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας που κατεβαίνει στο Ηράκλειο», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαμπρινός.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: neakriti, Cretalive

Διαβάστε επίσης:

Ειρήνη Λαγούδη - Αποκάλυψη - «βόμβα»: «Αυτοί είναι οι δολοφόνοι - Ξέρουμε γιατί τη σκότωσαν»

Ραγδαίες εξελίξεις στον Έβρο: Οι ΗΠΑ «κλειδώνουν» τα Στενά του Βοσπόρου

Καιρός: Ξεχάστε το καλοκαίρι - Πλησιάζει ψυχρή εισβολή