ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Οι επόμενες κινήσεις, το ριμπάουντ και η αντεπίθεση...

Κυριάκος Μητσοτάκης
Αυτοψία του Πρωθυπουργού στην Ηλεία
INTIME NEWS / ΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με ένα σχέδιο τεσσάρων σημείων, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να περάσει στην αντεπίθεση και να απαντήσει με συγκεκριμένες κινήσεις στις επικρίσεις που δέχθηκε  η κυβέρνηση του με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, την Αττική, την Ηλεία και την Αρκαδία . 

Ο σχεδιασμός που ξεδιπλώνεται ήδη, θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του χειμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει - χρονικά - τα εξής βήματα:

1. Η βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης. Η αλλαγή στην εκπροσώπηση και η τοποθέτηση του κ. Γιάννη Οικονομου στην... ηλεκτρική καρέκλα, ακριβώς αυτό τον στόχο υπηρετεί. Σαρξ εκ της σαρκός της ΝΔ ο κ. Οικονομου, μπορεί να εκφράσει την παράταξη και με έναν πιο πολιτικό λόγο, από ότι η προκάτοχος του, μπορεί να ξεπεράσει τους δύσκολους κάβους που έχει μπροστά του, να καλύψει επικοινωνιακά την κοινοβουλευτική ομάδα και να ισορροπήσει μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος.

2. Η έναρξη της υλοποίησης των όσον είπε ο πρωθυπουργός για τους πυρόπληκτους και την αποκατάσταση των ζημιών. Το ραντεβού Μητσοτάκη - Μπένου την προσεχή Τετάρτη, κάθε άλλο παρά τυπικό χαρακτήρα θα έχει. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι από την ταχύτητα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του κρίνεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης του και γι' αυτό θέλει τα έργα αποκατάστασης αφενός και η κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων αφετέρου να ξεκινήσουν πριν μπει ο Σεπτέμβριος. Σε αυτή την προσπάθεια σημαντικό ρόλο έχει και το οικονομικό επιτελείο που αναλαμβάνει την προώθηση της στήριξης που έχουν άμεση ανάγκη οι πυρόπληκτοι.

3. Η παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Μετά και τα τελευταία γεγονότα που σημειώθηκαν τον εφιαλτικό αυτό Αύγουστο, τα όσα θα πει ο κ. Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Ουσιαστικά εκεί θα ξεδιπλώσει το σχέδιο του για την επόμενη χρονιά και το περιεχόμενο των τοποθετήσεων του δεν θα είναι αμιγώς οικονομικό. Πανδημία, εξωτερική πολιτική, ταμείο ανάκαμψης και κλιματική κρίση θα είναι τα πρώτα κεφάλαια στην αντζέντα του.

4. Ανασχηματισμός. Οι μίνι αλλαγές που έγιναν την Παρασκευή κάθε άλλο, παρά ακυρώνουν τα σενάρια περί δομικού ανασχηματισμού που ήταν στο τραπέζι, πολύ πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μετά από δυο και πλέον χρόνια διακυβέρνησης και μετά τη διαχείριση πολλαπλών κρίσεων, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται ανανέωση σε πρόσωπα και δομές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.