ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

«Σκληρό ροκ» σε τρία πεδία: Πανδημία, ακρίβεια, προϋπολογισμός

«Σκληρό ροκ» σε τρία πεδία: Πανδημία, ακρίβεια, προϋπολογισμός

Ευθέως αντίστροφα, αναμένεται να κινηθεί τους επόμενους δυο μήνες η πολιτική θερμοκρασία...

Αν και οδεύουμε στην καρδιά του χειμώνα, το «πολιτικό θερμόμετρο» αναμένεται να χτυπήσει... κόκκινο, κάτι που έχει ήδη διαφανεί από τις τοποθετήσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μείζον ζήτημα της πανδημίας.

Η φράση του κ. Τσίπρα που συνοψίζεται στο «εάν δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να φύγει», αποτυπώνει την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για το αμέσως προσεχές διάστημα. Στον αντίποδα, η καταγγελία του πρωθυπουργού ότι «κάποιοι επιδιώκουν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη πάνω στην πανδημία», έδειξε ξεκάθαρα ποια θα είναι η «γραμμή» της κυβέρνησης.

Στο θέμα της πανδημίας, λοιπόν, την όποια συναίνεση - παρά το ότι σε επίπεδο στόχων δεν υπάρχουν ουσιαστικές διάφορες στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος - την έχουμε... αποχαιρετίσει εδώ και καιρό και είναι βέβαιο ότι και το επόμενο διάστημα η σύγκρουση θα κλιμακωθεί, με επίκεντρο τους «σκληρούς δείκτες», τις εισηγήσεις των επιστημόνων και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Τις επόμενες ημέρες, στην πολιτική ατζέντα όμως, θα προστεθούν δυο ακόμη κεφαλαιώδη θέματα: η ακρίβεια και ο προϋπολογισμός. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, μια βασική εικόνα θα αποκτήσουμε σήμερα, στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην Βουλή, μετά από αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο προϋπολογισμός θα ακολουθήσει και είναι επίσης βέβαιο ότι η συζήτηση του στην ολομέλεια της Βουλής, θα προσλάβει τον χαρακτήρα της εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεσης, μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, αλλά και τις εσωκομματικές διεργασίες που έχουν προγραμματιστεί τους επόμενους τρεις μήνες (συνέδριο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ), το πολιτικό σκηνικό θα πάρει «φωτιά» και ο πολιτικός λόγος που θα χρησιμοποιήσουν τα κόμματα θα θυμίζει έντονα προεκλογική περίοδο.

Τι κι αν οι εκλογές απέχουν πολύ ακόμη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, η συσπείρωση του κομματικού ακροατηρίου, είναι πάντα... καλοδεχούμενη για όλους.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, το ζητούμενο πάντως, παραμένει η κατάθεση ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων προτάσεων για όλα τα κρίσιμα θέματα και όχι μια πολιτική κόντρα για τις εντυπώσεις και το βραβείο της... καλύτερης ατάκας! Θα υπάρξει άραγε αυτή η αλλαγή στον πολιτικό διάλογο; Οι πιθανότητες δεν είναι πολλές δυστυχώς....

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα - Από πού αποκλείονται οι μη εμβολιασμένοι

Σφίγγει ο κλοιός για τον ηθοποιό Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό - Τι υποστηρίζει

«Ότι έγινε, έγινε συναινετικά»: Τι υποστηρίζει ο ηθοποιός Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό