ΕΘΝΙΚΑ

Ζεστοί οι Γάλλοι για τα νερά της ΕΥΑΘ και της... Σιθωνίας

Ζεστοί οι Γάλλοι για τα νερά της ΕΥΑΘ και της... Σιθωνίας

Το ενδιαφέρον της Suez για την ΕΥΑΘ Α.Ε. επαναδιατύπωσε ο πρόεδρος του Ελληνο- Γαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χρ. Χατζόπουλος, ο οποίος από το 25ο Money Show της Θεσσαλονίκης, μίλησε για έντονο γαλλικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Ο κ. Χατζόπουλος, που λιτά μεν αλλά πολύ καθαρά, επιχείρησε να δώσει πόντους στην... υποψηφιότητα της Suez για την υπό ιδιωτικοποίηση εταιρεία της Θεσσαλονίκης, είπε επίσης ότι γαλλικών συμφερόντων εταιρεία, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, ενδιαφέρεται να επενδύσει σε πολυτελές τουριστικό- παραθεριστικό συγκρότημα στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Γαλλικού, υποστήριξε ότι η Γαλλία πολύ σύντομα θα δείξει το επενδυτικό της ενδιαφέρον για την Ελλάδα, αν από τη χώρα μας προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και οι προσαρμογές σε νέα ανταγωνιστικά πρότυπα. Άλλωστε, υπογράμμισε, το γαλλικό ενδιαφέρον αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης, στην Ελλάδα παρέμειναν 130 εταιρείες γαλλικών συμφερόντων.

Για τον κ. Χατζόπουλο, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει έμφαση σε τρεις τομείς που συνδέονται με διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα: -Στην πλήρη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του Δημοσίου -Στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος -Στη διαμόρφωση ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος.

Voria.gr

Διαβάστε επίσης: Ίβανοφ: «Δεν θα δεχθώ αλλαγή του ονόματος Σκοπίων»