ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ύποπτη σιωπή από τον Άνθιμο για την Alpha Bank

Ύποπτη σιωπή από τον Άνθιμο για την Alpha Bank
Οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί στον πολιτικό και πνευματικό κόσμο της χώρας η ενέργεια της Alpha Bank...

Οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί στον πολιτικό και πνευματικό κόσμο της χώρας η ενέργεια της Alpha Bank να αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της τα Σκόπια ως «Μακεδονία», όπως απεκάλυψε χθες το “Newsbomb”. Την ίδια στιγμή ύποπτη είναι η σιωπή του μονίμως ανήσυχου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου. Όχι μόνο δεν βγήκε στο τηλέφωνο αλλά με εκπρόσωπό του δήλωσε πως δεν θέλει να ανοίξει αντιπαράθεση με την τράπεζα!

Τον γνωρίσαμε ως τον ιεράρχη που ήθελε να σηκώσει το λάβαρο μιας επανάστασης που θα άρχιζε με τους πύρινους λόγους του. Τελικά φαίνεται ότι ο ιεράρχης που ήθελε να ξεσηκώσει τη νεολαία για να πάει στο σκοπιανό ραδιοφωνικό σταθμό της Φλώρινας να τα κάνει γυαλιά – καρφιά, μάλλον επιδίδεται σε… εθνοπατριωτικές γαργάρες.
Ενώ εκτοξεύει χεβιμεταλλάδικες απειλές πως θα τα κάνει λίμπα «μετά πνευμάτων δικαίων και τετελειωμένων», ο μητροπολίτης Άνθιμος μάλλον προσαρμόζεται με τον ρόλο που του αποδίδεται στην τηλεοπτική «Ελληνοφρένεια» και στους «Ράδιο-Αρβύλα». Αλήθεια, σεβασμιότατε, το κυνήγι της τηλεθέασης δεν είναι αμαρτία; Οι γαργάρες για τις τράπεζες δεν φέρνουν συνειρμούς που θυμίζουν αποστήματα σαν αυτό του Βατοπεδίου; Δεχόμαστε απαντήσεις και με δέκα λεπτά κήρυγμα…

Η αποκάλυψη του “Newsbomb” για το ατόπημα της Alpha Bank -να βαφτίσει το εγγαστρίμυθο κρατίδιο της πΓΔΜ με την ιερή ονομασία της «Μακεδονίας»- έκανε αυτή τη φυσιογνωμία των εθνοπατριωτικών σώου από άμβωνος να σιγήσει. «Δεν θα σχολιάσει ο σεβασμιότατος για να αποφύγει κάθε αντιπαράθεση με την τράπεζα» είπε η γλυκιά φωνούλα που απάντησε στο τηλεφώνημά μας με ευγενική χαριτωμενιά.

Όπως φαίνεται οι καιροί άλλαξαν. Οι πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί φοβούνταν κάποτε τον αφορισμό ενός ιερωμένου, πολύ περισσότερο ενός μητροπολίτη. Στην εποχή του απόλυτου καταναλωτισμού, των funds και της άκρατης υποταγής στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι μητροπολίτες σκιάζονται τον αφορισμό τους από την τραπεζική αριστοκρατία. Αυτό θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς από το φόβο που εξεδήλωσε η άρνηση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου να πάρει θέση.

Προφανώς ο σεβασμιότατος θα πρέπει να ξαναθυμηθεί το ρητό που αξιώνει ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι». Κι αν αυτό δεν τον εκφράζει, υπάρχει και το «δάσκαλε που δίδασκες»… Διότι η πίστη και τα ιδανικά δεν μπορούν να επισκιάζονται από την αμετροέπεια ορισμένων να αναγάγουν την τραπεζική ή επιχειρηματική πολιτική παραπάνω από την εθνική. Αυτά για να εξηγούμαστε με τους επαγγελματίες του ελληνοχριστιανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Εσχάτη προδοσία στο Σκοπιανό από την Alpha Bank

Διαβάστε περισσότερα για τις Ελληνικές Τράπεζες εδώ