ΥΓΕΙΑ

Συνάντηση Σαμαρά με τους γιατρούς

Συνάντηση Σαμαρά με τους γιατρούς

Ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Βασικό θέμα συζήτησης είναι οι ριζικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ που συμπαρασύρουν τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος και τα μέλη του Προεδρείου, θα θέσουν στον Πρωθυπουργό της χώρας όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία και περίθαλψη του Ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα θα αναφερθούν στην υγειονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας, στην αποδυνάμωση των δημοσίων δομών υγείας, στα προβλήματα επιβίωσης των μικρών και μεσαίων ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων, καθώς επίσης και στην επίταση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, θα ζητήσει να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο για τις αλλαγές που αφορούν στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μη γίνουν βίαιες ανατροπές.

Πηγή: onmed.gr