ΥΓΕΙΑ

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Εφημερίες υπό αντίξοες συνθήκες

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Εφημερίες υπό αντίξοες συνθήκες

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί κατά τις ημέρες εφημερίας στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, λόγω ελλείψεων προσωπικού, αλλά και γιατί είναι το νοσοκομείο που εφημερεύει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες, καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων του Ιπποκρατείου.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, από τις 10 έως τις 11 το πρωί. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκρατείου, Γιώργος Λειβαδιώτης δήλωσε:

«Ο κόσμος ταλαιπωρείται γιατί η αναμονή είναι τεράστια. Το Ιπποκράτειο εφημερεύει μόνο του κάθε τέσσερις ημέρες και η προσέλευση ασθενών τις ημέρες εφημερίας φτάνει τους 1500. Στην προηγούμενη εφημερία, 300 άτομα έφυγαν χωρίς να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Αυτή τη στιγμή, που είναι ακόμη 11 το πρωί, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών περιμένουν οκτώ ασθενοφόρα και υπάρχουν μόνο τρεις τραυματιοφορείς. Από τους 400 ασθενείς που έχουν προσέλθει, οι μισοί χρειάζεται να εξυπηρετηθούν από τραυματιοφορείς, πράγμα που είναι αδύνατο».

«Η ταλαιπωρία των ασθενών δεν οφείλεται σε ολιγωρία εκ μέρους μας, αλλά στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Η προσέλευση του κόσμου μετά τη διάλυση του ΕΟΠΠΥ έχει αυξηθεί. Το Ιπποκράτειο 'έχασε' το δορυφορικό νοσοκομείο Άγιος Παύλος με το οποίο συνεφημέρευε και για όλο τον Μάρτιο θα εφημερεύει μόνο του, συνεπικουρούμενο από το πρώην Δερματικών Παθήσεων, το οποίο όμως έχει περιορισμένες δυνατότητες και εξυπηρετεί μόνο 70 ασθενείς» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής Γιατρών του Ιπποκρατείου, Θέμις Νικολαΐδης.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΙΣΑ στο πλευρό των ιατρών του Γ.Ν Παίδων Πεντέλης

Η υγεία απεργεί και την ερχόμενη εβδομάδα

Χάος στις εφημερίες της Θεσσαλονίκης

Αντίσταση των νοσοκομειακών γιατρών στα γενόσημα του Άδωνη

Αττικόν: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και φαρμάκων πρώτης γραμμής

Ουρές ταλαιπωρίας και ένταση στα δημόσια νοσοκομεία