Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η Ευθυμίου, ο συναγερμός και η αποφασιστικότητα Μητσοτάκη για την αποφυγή 4ου κύματος πανδημίας

Η Ευθυμίου, ο συναγερμός και η αποφασιστικότητα Μητσοτάκη για την αποφυγή 4ου κύματος πανδημίας

Στόχος του Πρωθυπουργού είναι να μην  δημιουργηθεί κανένας νέος κίνδυνος για την οικονομία καθώς ο ίδιος θέλει το 2022 να είναι μια χρονιά με αλματώδη ανάπτυξη στη χώρα

Προβληματισμένη επέστρεψε η γάτα από το Μέγαρο καθώς δεν κατάφερε να παίξει με τον φίλο της. Όπως μου είπε, ο Peanut δεν πήγε την καθιερωμένη του βόλτα στο Ζάππειο καθώς στο σπίτι επικράτησε μία γενική αναταραχή. «Κάτι για Ευθυμίου λέγανε, κάτι τους είχε ενοχλήσει» μου είπε. « Τι έκανε ο Γιώργος;» τη ρώτησα καθώς το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στον αναπληρωτή διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. «Ποιόν Γιώργο; Για μία Άννα λέγανε» μου απάντησε υποτιμητικά. «Κρυφάκουσα πως η Άννα Ευθυμίου κάτι είπε στη Βουλή και τους έκανε όλους έξαλλους, δημοσιογράφος είσαι, ψάξε να δεις τι έγινε να ξέρω και εγώ αν είναι να κατέβω αύριο να παίξω με τον φίλο μου στον Εθνικό Κήπο».

Τι να κάνω και εγώ το έψαξα και έμαθα πως η βουλευτής Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου διατύπωσε ενστάσεις για κάποιες από τις ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή εκφράζοντας την εκτίμηση πως θα πρέπει μάλλον να ξεχάσουμε το 8ωρο και το 40ωρο. «Υπάρχει η δυνατότητα αίτησης του εργαζομένου να διευθετήσει τον χρόνο εργασίας του. Το 8ωρο και το 40ωρο παραμένουν. Όμως γνωρίζουμε ότι η σχέση εργοδότη και εργαζομένων δεν είναι ισότιμη σχέση, γιατί υπάρχει μία σχέση εξάρτησης», δήλωσε η κα Ευθυμίου προκαλώντας μια … ελαφρά κινητοποίηση στο Μαξίμου. Έπεσαν τα απαραίτητα τηλέφωνα, ακολούθησε διορθωτική δήλωση από τη Βουλευτή που είναι και εργατολόγος, ενώ το γεγονός πως δεσμεύθηκε πως θα ψηφίσει και επί της αρχής και επί των άρθρων φαίνεται πως σήμανε τη λήξη του συναγερμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως αν η ίδια επέμενε να κρατήσει μια … σκληρή στάση τότε το ίδιο σκληρή θα ήταν και η απάντηση Μητσοτάκη. Στο Μαξίμου παρακολουθούν στενά και τον Κώστα Τζαβάρα ο οποίος διαμαρτυρόμενος για την κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ στην Ηλεία έχει δηλώσει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Μέχρι τώρα πάντως η εκτίμηση είναι πως κινείται …επικίνδυνα, χωρίς να έχει ξεπεράσει όmως τα όρια.

Σε κάθε περίπτωση στην κυβέρνηση δεν θα ασχοληθούν ιδιαίτερα με αυτές τις διαφοροποιήσεις καθώς θεωρούν πως υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει άμεσα για να μπει το νερό στο αυλάκι και να επιτρέψει η χώρα σε μια κανονικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος αμέσως μετά το καλοκαίρι να μην αφήσει τη χώρα να ξανακυλήσει σε νέο κύμα πανδημίας δείχνοντας από τώρα την πρόθεσή του για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς εκεί που χρειάζεται ενώ θεωρείται δεδομένο πως όσοι επιλέξουν να εμβολιασθούν θα έχουν και σημαντικά προνόμια έναντι όσων συνεχίζουν… να το σκέφτονται.

Μια πρώτη σκέψη για παράδειγμα είναι η ελεύθερη πρόσβαση των εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους εστίασης ενώ θα δοθεί και το πράσινο φως σε επιχειρήσεις να μπορούν να στείλουν σπίτια τους για όσο διάστημα χρειαστεί όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Στόχος του Πρωθυπουργού είναι να μην δημιουργηθεί κανένας νέος κίνδυνος για την οικονομία καθώς ο ίδιος θέλει το 2022 να είναι μια χρονιά με αλματώδη ανάπτυξη στη χώρα, ανάπτυξη που θα διαμορφώσει και το κατάλληλο κλίμα για την κυβέρνηση για προσφυγή στις κάλπες. Εξάλλου, όπως μου έχει αποκαλύψει η γάτα, από Σεπτέμβριο αναμένονται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που θα είναι και πολλές, ενώ για εκλογές καλό τέλος 22 και βλέπουμε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νεαρός χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν: Απομάκρυναν τον Γάλλο πρόεδρο οι άνδρες της ασφάλειας