Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η πανδημία, η οικονομία και τα μηνύματα που λαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου

Η πανδημία, η οικονομία και τα μηνύματα που λαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου
Στην οικονομία η αλήθεια είναι πως άλλα περίμεναν και άλλα προκύπτουν.
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πάντα πίστευα πως το πολιτικό κεφάλαιο για μια κυβέρνηση είναι κάτι σαν τα …χελιδόνια τον Σεπτέμβριο.

Εκεί που τα βλέπεις και τα χαίρεσαι, την άλλη μέρα έχουν εξαφανιστεί. Το λέω αυτό γιατί η γάτα μου σφύριξε πως εκεί στο Μαξίμου έχει αρχίσει να υπάρχει μια… μικρή, θα πω την αλήθεια, ανησυχία για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο διάστημα. Όπως μου είπε, μάλιστα, φαίνεται πως και μεταξύ των πάνω ορόφων έχει αρχίσει η συζήτηση για το πως θα μπορέσουν να αρχίζουν να στοκάρουν μερικές ρωγμές που έχουν ήδη φανεί. Φαίνεται δηλαδή να έχουν καταλάβει πως όταν…κουνάει πολύ, αρκεί μία και μόνο μικρή δόνηση κάποια στιγμή, ή μια «στραβή» όπως λέμε πολιτικά για να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα.

Δημοσκοπικά δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα πάντως προς το παρόν αν και έχει καταγραφεί μια δυσφορία για τις επιλογές στον ανασχηματισμό, δυσφορία που καλύφθηκε από τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ. Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την χαλαρότητα της αντιπολίτευσης για καιρό ενώ στο ΚΙΝΑΛ οι πολίτες περιμένουν την επόμενη μέρα. Τώρα που είπα για το ΚΙΝΑΛ πάντως στο Μαξίμου μαθαίνω πως δεν έχουν πολυασχοληθεί, αν και έχω καταγράψει κάποιες διαφορετικές απόψεις για το ποιον θα ήθελαν να κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές την επόμενη μέρα. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω περισσότερα, απλώς θα σας πω για διαφορετικούς λόγους έχω ακούσει μέχρι σήμερα τρία ονόματα.

Τα κρίσιμα ζητήματα λοιπόν που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι λίγο πολύ γνωστά. Η πανδημία και η οικονομία. Στην πανδημία μάλλον έχει καταφέρει να δυσαρεστήσει και τους εμβολιασμένους αλλά και τους ανεμβολίαστους αλλά επειδή στο τέλος θα γίνει ο λογαριασμός, λέω να περιμένω να δω πού θα κάτσει η μπίλια.

Στην οικονομία η αλήθεια είναι πως άλλα περίμεναν και άλλα προκύπτουν. Κάτι η ενεργειακή κρίση, κάτι η αύξηση των τιμών που πλησιάζει έχουν χτυπήσει συναγερμό και σε κάθε περίπτωση μετά τα 500 εκατομμύρια που θα βγουν από το ταμείο για να στηριχθούν οι πολίτες δύσκολα θα υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί για νέες ελαφρύνσεις στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Πάντως και να κλείσω με αυτό, να σας πω πως δεν έχουν αλλάξει οι σχεδιασμοί του Πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών. Δηλαδή για περίπου του χρόνου τέτοια εποχή. Βέβαια με όλα αυτά τα ταρακουνήματα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα από το Σάββατο - «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για την πανδημία

Θλίψη για τη μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου – Το χρονικό της τραγωδίας που «πάγωσε» τη Θεσσαλονίκη