Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Σαρωτικοί έλεγχοι και στο «βάθος» νέα μέτρα

Σαρωτικοί έλεγχοι και στο «βάθος» νέα μέτρα
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Με σαφάρι ελέγχων, μαθαίνω, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περιφρουρήσει τα μέτρα τις επόμενες μέρες δίνοντας όπως είναι λογικό ιδιαίτερη έμφαση στο βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Δέκα χιλιάδες αστυνομικοί αναμένονται να βρίσκονται στο πόδι βάζοντας στο στόχαστρό τους καταστήματα εστίασης και νυκτερινά κέντρα τα οποία έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά τους προηγούμενους μήνες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στους χειμερινούς προορισμούς.

Ο στόχος είναι προφανής, να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν, η μάλλον να καθυστερήσει η μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον και να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Όπως μου έλεγε η γάτα οι συσκέψεις κορυφής είναι συνεχείς καθώς εξετάζονται όλα τα νέα δεδομένα. Στο μικροσκόπιο των ειδικών και των κυβερνητικών στελεχών έχουν μπει όλα τα στοιχεία για το πως κινείται η Όμικρον από χώρες όπως η Αγγλία και η Δανία, εκεί όπου η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει επεκταθεί χρονικά νωρίτερα από ότι στη χώρα μας. Όπως φαίνεται, λοιπόν, δεν υπάρχουν σημαντικά ποσοστά σοβαρής νόσησης και αυτό ίσως είναι κάτι που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να μην προχωρεί σε πιο ακραία μέτρα τη συγκεκριμένη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι σαφές πως τα μεγαλύτερα προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουν οι συμπολίτες μας που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και παραμένουν μη εμβολιασμένοι.

Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμα υπάρχει εκεί έξω η μετάλλαξη Δέλτα, ενώ παραμένει επιβαρυμένη η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. Όπως μου έλεγε πάντως η γάτα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αν η διασπορά στη χώρα συνεχιστεί με αυτή την πορεία να υπάρχουν και νέα μέτρα όπως μικρότερο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, η αύξηση της τηλεργασίας, ακόμα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Οι τελευταίες εξελίξεις και τα νέα μέτρα έχουν σημάνει συναγερμό και στο οικονομικό επιτελείο, που ανακοίνωσε νέα μέτρα. Αυτό πάντως που φαίνεται να απασχολεί περισσότερο στην παρούσα φάση το Οικονομικών έχει να κάνει με τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την ταυτόχρονη νόσηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, με ότι μπορεί να σημαίνει για την λειτουργία της κρατικής και όχι μόνο μηχανής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Εφιάλτης με πάνω από 35.000 μολύνσεις την Πέμπτη

Εμβολιασμός: Στο «τραπέζι» η υποχρεωτικότητα για τους άνω των 40

Survivor: Έκπληξη η πρώτη αποχώρηση από το παιχνίδι - Tο λάθος που «πλήρωσε» (video)