ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Τώρα: Πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία με προβλήματα - Δείτε πού θα σημειωθούν καταιγίδες (pics)

Καιρός Τώρα: Πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία με προβλήματα - Δείτε πού θα σημειωθούν καταιγίδες (pics)

Καιρός σήμερα:Συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη (26/9) το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η οποία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες τηςΕΜΥ για τις επόμενες 24 ώρες

ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - «ΠΝΙΓΗΚΕ» Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες, στη Μαγνησία και στη Βόρεια Εύβοια, περιμένουμε σήμερα Τρίτη.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με μικρότερη πάντως ένταση.

Πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες είναι επίσης αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν μικρή σταδιακή εξασθένηση.

Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

getForecastMap31



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

getForecastMap32

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα βόρεια το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, πρόσκαιρα στην Κρήτη 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στα νότια παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διακοπές ρεύματος από το μπουρίνι στην Αττική

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την Αττική.

Το δυνατό μπουρίνι δημιοουργήσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή του Παπάγου, με τους τεχνικούς της επιχείρησης να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν και σε περιοχές της δυτικής Αττικής.

«Πνίγηκε» η Σαμοθράκη από τη σφοδρή βροχόπτωση

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει στην Σαμοθράκη η ισχυρότατη νεροποντή που έπληξε το νησί το βράδυ της Δευτέρας (25/9/2017).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η έντονη βροχόπτωση ξεπέρασε τα 210 χιλιοστά μέσα σε λίγες ώρες (βράδυ Δευτέρας), ενώ παρατηρούνται κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο πράγμα που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία των οχημάτων.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε την παρακάτω έκτακτη ανακοίνωση: «Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται το πέρασμα από το ρέμα «Πλατιά».

Η γέφυρα του Ξηροποτάμου έχει πλημμυρίσει για το λόγο αυτό έχει διακοπεί η πρόσβαση προς τα χωριά Λάκκωμα και Προφήτης Ηλίας.

Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που καθιστούν την επικοινωνία σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη!

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο νησί κατόπιν εντολής Δημάρχου.

Πάντως σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στο νησί με έντονες καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα φαίνεται πως θα πλήξουν και τον υπόλοιπο Έβρο.

«Ποτάμια» οι δρόμοι στη Λαμία από τη νεροποντή

Η δυνατή βροχή που ξεκίνησε περίπου στις 8 το βράδυ της Δευτέρας σύμφωνα με το lamiareport.gr, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι της Λαμίας να μεταβληθούν σε ποτάμια.

Κάποια βουλωμένα φρεάτια από φερτά υλικά είχαν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση υδάτων, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες από την οδό Υψηλάντη.

Η αστυνομία πάντως διέκοψε την κυκλοφορία στο γνωστό δρόμο του Ξηριά που οδηγεί στη Ροδίτσα, καθώς το νερό ανέβηκε επικίνδυνα για τη διέλευση αυτοκινήτων.

Σχετικές ειδήσεις