ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους – Τι να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους – Τι να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε

Καιρός - «Εχθρός» των εκδρομέων οι θυελλώδεις άνεμοι – Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για 8 μποφόρ στο Αιγαίο – SOS και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς θυελλώδεις άνεμοι θα σαρώσουν σήμερα, Παρασκευή (10/08/2018) τη χώρα.

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε νωρίς το πρωί προειδοποιεί για βοριάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά, σήμερα, στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχές στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Στις Κυκλάδες ο καιρός αίθριος. Στην Κρήτη πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε ποιες περιοχές είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, σε 8 Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος), Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες), Ιονίων Νήσων (Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος), Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Θάσος).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως ανακοίνωσε, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο (11/08/2018) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τα ανατολικά ηπειρωτικά και το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη για τη «βιβλική καταστροφή» της Σαντορίνης: Η ελιά που ανατρέπει τα πάντα!