ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Συναγερμός στην Αττική - Προειδοποίηση για πολύ έντονες βροχοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Συναγερμός στην Αττική - Προειδοποίηση για πολύ έντονες βροχοπτώσεις
INTIME NEWS

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πολύ νερό αναμένεται να πέσει σήμερα και αύριο στη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Πολλά μέρη της χώρας θα δεχθούν το διήμερο Δευτέρας - Τρίτης (07-08/10) ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους έντονα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών καθώς τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνοδεύουν πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ιδιαίτερη προσοχή στην Αθήνα

Μεταξύ των περιοχών που θα πληγούν ιδιαίτερα έντονα βρίσκεται η Αττική και το κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα από το μεσημέρι και μετά όπως σημειώνει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες, με τις περιοχές που θα δεχθούν το μεγαλύτερο ύψος βροχής:

Αναλυτικά η πρόγνωση του Meteo

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν βαθμιαία σήμερα. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στη Θεσσαλία, στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στα νησιά του Ιονίου και τοπικά στα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, απαιτείται σήμερα στο οδικό δίκτυο, αφού θα επηρεαστεί μεγάλο τμήμα του στην ηπειρωτική χώρα.

Αύριο, Τρίτη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν η Ήπειρος και η Μακεδονία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Ποιοι και πότε θα πάρουν έως και 30.000 ευρώ (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Απίστευτο και όμως ελληνικό : Καταδρομείς τραγουδάνε «Πίσω απ'το τιμόνι κάνω business»! (vid)

Σχετικές ειδήσεις