ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Θα υποχωρήσει ο «Ηφαιστίων» αλλά όχι... ακόμα - Δείτε πού θα χιονίσει σήμερα (ΧΑΡΤΕΣ)

Καιρός: Θα υποχωρήσει ο «Ηφαιστίων» αλλά όχι... ακόμα - Δείτε πού θα χιονίσει σήμερα (ΧΑΡΤΕΣ)

Κακοκαιρία: Οι βροχές, τα χιόνια και οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχίσουν να σαρώνουν τη χώρα.

Αποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία κατά τη διάρκεια της Τρίτης (07/01) αναμένεται να δώσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Βοιωτία, την Αττική και την Εύβοια όπου θα χιονίσει στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν με εντάσεις έως 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από την Τετάρτη 8/1.

Παραμένουν τα προβλήματα

Κλειστοί δρόμοι, απαγορευτικό απόπλου σε όλα τα λιμάνια και διακοπές ηλεκτροδότησης, είναι τα βασικότερα προβλήματα που έχει... φέρει μαζί του το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας, παραμένουν κλειστοί κάποιοι δρόμοι της χώρας ενώ αρκετοί είναι και αυτοί όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης - παγετού

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας «ΖΥΓΟΣ», ρεύμα προς "REGENCY CAZINO MONT PARNES".
  • Επί της Λ. Χασιάς , από το ύψος της «Μονής Κλειστών» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 16:40’ της 05/01/2020).
  • Περ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Αγ. Πέτρου, έως το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 07:30’ της 06/01/2020).
  • Περιοχή Καλοπούλα-Υμηττός ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό (από Πυροφυλάκειο Καισαριανής έως Ιερά Μονή Ταξιαρχών και από Νεκροταφείο Παπάγου – ρεύμα προς Καλοπούλα, από ώρα 13:30’ της 06/01/2020)
Δείτε εδώ αναλυτικά όλους τους δρόμους της χώρας που αντιμετωπίζουν προβλήματα

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ από το απόγευμα.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστές είναι και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κλειστά σχολεία

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, με απόφαση του δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου, λόγω του ψύχους που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται από χθες.

Ο «Ηφαιστίωνας» έχει δημιουργήσει προβλήματα στο νομό Ρεθύμνου όχι όμως σε έκταση που να έχει δημιουργήσει δυσπραγία στην καθημερινότητα των Ρεθυμνιωτών. Τόσο η Πυροσβεστική όσο και η ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση με αποτέλεσμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) -στο τμήμα του νομού Ρεθύμνης- να μην υπάρχουν προβλήματα κυκλοφορίας.

Το σημείο όπου χρειάζεται προσοχή -και όπου την κυκλοφορία ρυθμίζει η τροχαία ΒΟΑΚ- βρίσκεται στη γέφυρα του Πετρά όπου το ύψος των κυμάτων και η ορμή τους μετέφεραν στο οδόστρωμα πέτρες από το τοιχίο το οποίο υπέστη φθορές. Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή, χρειάζεται προσοχή ως προς την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα όρια του εμπορικού λιμένα, σημείο το οποίο ανά διαστήματα πλημμυρίζει από τα νερά της θάλασσας.

Στον Ψηλορείτη, παρότι το χιόνι έφτασε μέχρι και τα πεδινά του δήμου Ανωγείων, δεν έχει παρουσιασθεί κανένα πρόβλημα που να αφορά κυρίως το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων.

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ:

-Τα συνεργεία των τεχνικών εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Κάτω Σούλι, Πεντέλη (Μοναστήρι Αγίου Παντελεήμονα) και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

-Στην περιοχή της Θήβας, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στα χωριά Άσκρη και Νεοχώρι, στην περιοχή Αλιβερίου, στην Άνω και Κάτω Σέτα και στα χωριά Παραμερίτες, Κρεμαστός και Μανίκια και στα χωριά του Κάβο Ντόρο νοτίως της Καρύστου, Λιβάδι, Καστρί και Πλατανιστό.

-Tέλος, τα συνεργεία επεμβαίνουν και για την αποκατάσταση μεμονωμένων μικρότερων βλαβών που προκύπτουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στα Αντικύθηρα, στην Κύθνο, στη Μυτιλήνη και σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων.

Αθήνα: Ανοικτοί οι θερμαινόμενοι χώροι

Σε ισχύ παραμένουν τα έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία και το ψύχος. Ειδικότερα, από τις 3 το μεσημέρι σήμερα έως αύριο Τετάρτη την ίδια ώρα, θα είναι ανοικτοί για φιλοξενία θερμαινόμενοι χώροι στις Λέσχες Φιλίας Αγίου Παύλου και Πανόρμου καθώς και ο 1ος όροφος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας. Επίσης, το βράδυ το υπνωτήριο επί της οδού Αλικαρνασσού 49 στην Ακαδημία Πλάτωνος με ωράριο λειτουργίας 19:00 - 08:00.

Παράλληλα, συνεργεία καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), θα διανέμουν σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι, ζεστό τσάι, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ θα ενημερώνουν και για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο 7 Ιανουαρίου: Μεγάλη γιορτή σήμερα - Ποιοι γιορτάζουν

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Πότε είναι η επόμενη αργία

Σχετικές ειδήσεις