ΚΑΙΡΟΣ

Πάτρα: Καταιγίδα με χαλάζι στην πόλη - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Πάτρα: Καταιγίδα με χαλάζι στην πόλη - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
tempo24.news

Καιρός σήμερα: Δύσκολη ημέρα για πέταγμα χαρταετού - Έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας

Σφοδρή κακοκαιρία αυτή την ώρα στην Πάτρα με έντονη χαλαζόπτωση , καθώς οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν άρδην, από το πρωί.

tempo24.news

Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Καιρός:

Νεφώσεις με βροχές, ενώ μέχρι τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.


Άνεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 και στα βόρεια έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες;

Κακοκαιρία θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σημειώνει στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, τις επόμενες ώρες θα επικρατήσει γενικευμένη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην δυτική Ελλάδα, την Μακεδονία, στα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κ.α.

Στην Αττική από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και στην Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον πολύ ισχυροί νοτιάδες θα επικρατήσουν στο Ιόνιο που στην συνέχεια θα μετατραπούν σε Βορειοδυτικούς ανέμους της ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει 3 – 4 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Η πρόβλεψη του Meteo

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, την Καθαρά Δευτέρα 15/03/2021 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά (έως τα 900 περίπου μέτρα) καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που θα εκδηλωθούν.

Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν κυρίως στις θάλασσες, αλλά και κατά τόπους σε ηπειρωτικά τμήματα. Υψηλός θα είναι επίσης ο κυματισμός που στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στον Κορινθιακό Κόλπο όπου θα εκδηλωθεί έντονος καναλισμός των ανέμων.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξετε σήμερα χαρταετό - Τα μέτρα που ισχύουν - Τι είναι ανοικτό και τι όχι