ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Καταιγίδα στη Δυτική Αττική – Έγινε «ποτάμι» η Λεωφόρος Αθηνών

Καιρός: Καταιγίδα στη Δυτική Αττική – Έγινε «ποτάμι» η Λεωφόρος Αθηνών
InTime

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα έπληξε πρόσκαιρα τη Δυτική Αττική το απόγευμα της Πέμπτης (10.06), με τη Λεωφόρο Αθηνών να μετατρέπεται σε… χείμαρρο εξαιτίας της νεροποντής.

Συνέχεια των ισχυρών καταιγίδων και των έντονων φαινομένων είχε προαναγγείλει η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη (10.06), η οποία άρχισε να επιβεβαιώνεται μετά τις μεσημεριανές ώρες.

Ειδικότερα στη Δυτική Αττική το απόγευμα τα φαινόμενα ήταν έντονα, αλλά με μικρή διάρκεια, με αρκετούς δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια για λίγα λεπτά από την ισχύ των βροχοπτώσεων.

Ενδεικτικό το παρακάτω βίντεο από το Περιστέρι:

Παρόμοια, ίσως και χειρότερη, εικόνα και στη Λεωφόρο Αθηνών. Πέρα από όλους τους υπόλοιπους παράγοντες που αύξησαν την κίνηση στην Αττική και ειδικότερα στη συγκεκριμένη οδική αρτηρία, προστέθηκε και η δυνατή νεροποντή που μετέτρεψε τον δρόμο σε χείμαρρο και έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη διέλευση των οχημάτων.

Δείτε το βίντεο του Forecast Weather Greece

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες - Πού και πότε θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, άστατος καιρός θα επικρατήσει και την Πέμπτη 10 Ιουνίου, με εντονότερα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και στη Μακεδονία.

Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλαζοπτώσεις.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Κρήτης, και πιθανότατα στην Αττική με έμφαση στα δυτικά και νότια τμήματα.

Στον πρώτο από τους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης και με κίτρινα σύμβολα οι περιοχές όπου αναμένονται καταιγίδες. Στο δεύτερο προγνωστικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Ζάκυνθο- Οι διάλογοι «φωτιά»: «Μόνο την π.... σκότωσες»- Πώς θα τελείωναν τον Κορφιάτη