ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Με καταιγίδες και χαλάζι το τριήμερο - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Με καταιγίδες και χαλάζι το τριήμερο - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

ΚαιρόςΆστατος θα είναι ο καιρός το Σάββατο 19 Ιουνίου - Που αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Σύμφωνα με το προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Έτσι, κυρίως το Σαββατοκύριακο, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κανόνα στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν πρόσκαιρα τμήματα του νομού Αττικής.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 19/06, και επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Επισημαίνεται ότι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και σε παράκτιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τα φαινόμενα θα επιμείνουν.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για τη Δευτέρα 21 Ιουνίου

Ο καιρός το Σάββατο 19 Ιουνίου

Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες που θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση τις βραδινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στην Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 32 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

ΚΥΡΙΑΚΗ 20-06-2021 (ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ)
Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-06-2021 (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Τα μυστικά που αποκάλυψε το ημερολόγιο της Καρολάιν