ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Νέα κακοκαιρία τα επόμενα 24ωρα - Πού θα χτυπήσουν τα ακραία φαινόμενα

Καιρός: Νέα κακοκαιρία τα επόμενα 24ωρα - Πού θα χτυπήσουν τα ακραία φαινόμενα
Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία
INTIME

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας, αναμένεται την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, το οποίο θα ξεκινήσει από την Πέμπτη (21/10) στη χώρα μας, με  βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις πιο βόρειες και κεντρικές περιοχές του Ιονίου.

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες.

Μετά το μεσημέρι όμως, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι νεφώσεις στο Ιόνιο και στα Δυτικά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που το βράδυ θα επεκταθούν σε περιοχές της Ηπείρου και ενδεχομένως της Δυτικής Στερεάς. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενδεχομένως τοπικά πυκνές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 20, στην Ήπειρο από 3 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 9 έως 22 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ

Ανδρέας Μικρούτσικος: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του (vid)

Καιρός – Μαρουσάκης: Ο Οκτώβριος κλείνει με επικίνδυνα φαινόμενα – Από πότε έρχεται η κακοκαιρία