ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ανοιξιάτικος ο καιρός σε όλη τη χώρα - Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος

Καιρός: Ανοιξιάτικος ο καιρός σε όλη τη χώρα - Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος
INTIME

Καιρός: Τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα (08/11) θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα κυμανθούν έως 6 με 7 βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Η κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική προς την περιοχή της χώρας μας θα προκαλέσει πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα 8/11, ενώ γενικότερα η Ανατολική Ευρώπη θα αποτελέσει τη θερμότερη περιοχή της Ευρώπης. Στα υπόλοιπα τμήματα της ηπείρου μας οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν κοντά στις φυσιολογικές ή σε ελαφρώς χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά τμήματα της Ελλάδας, όπου οι συγκεντρώσεις θα είναι αυξημένες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και είναι πιθανό το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα νότια νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 και στην Κρήτη κατά τόπους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και στα βόρεια θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Ο καιρός το Σάββατο

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 07-11-2021
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες θα είναι τοπικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 08-11-2021
Αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα βόρεια θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 09-11-2021
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά, όπου τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-11-2021
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και βαθμιαία στα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Αιγαίο πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2021: Αυτές είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Ανατροπές στη φορολογική ενημερότητα από το 2022 – Τι αλλάζει

Καιρός – Αρναούτογλου: Έτσι θα κυλήσει γενικά ο Νοέμβριος – Δείτε χάρτη