ΚΑΙΡΟΣ

Αρναούτογλου: Σκάει μετεωρολογική βόμβα– Τι θα συμβεί τα επόμενα 24ωρα

Αρναούτογλου: Σκάει μετεωρολογική βόμβα– Τι θα συμβεί τα επόμενα 24ωρα

 Καιρός: Ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Νέα ανάρτηση αναφορικά με τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν αύριο στη χώρα έκανε ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Το βαρομετρικό χαμηλό SANTA CECILIA, αποτέλεσμα της αναμενόμενης εκρηκτικής κυκλογένεσης στήν κεντρική Μεσόγειο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ !! ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο καιρός την Τρίτη από τον Σάκη Αρναούτογλου

Πρόσκαιρη βελτίωση με βαθμιαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα η οποία εντός της ημέρας θα επηρεάσει και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες.

Χαρακτηριστικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα θα είναι επίσης οι πολύ δυνατοί νοτιάδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με την ένταση να φτάνει ακόμα και τα 8 μποφόρ. Μεγάλη προσοχή στις ορεινές περιοχές καθώς δεν αποκλείεται οι άνεμοι να ακόμα και τα 10 μποφόρ.

Όλη αιτία της εξέλιξης του καιρού στην Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα είναι μία ατμοσφαιρική διαταραχή που θα εισχωρήσει στην Ευρώπη από τον Ατλαντικό και θα φτάσει εντός των επόμενων ωρών στην δυτική Μεσόγειο.

Κύριο χαρακτηριστικό του βαρομετρικού χαμηλού θα είναι η σημαντική πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης με τα έντονα φαινόμενα (βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι) να επηρεάζουν κυρίως την Ιταλία.

Τα καλά νέα για την Ελλάδα είναι ότι το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί μεν προς τη χώρα μας ωστόσο καθώς θα πλησιάζει θα εξασθενεί. Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να δώσει έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία δεν αποκλείεται να φέρουν και προβλήματα εξαιτίας του κορεσμένου από το πολύ νερό εδάφους τις τελευταίες ώρες

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Πότε θα υποχωρήσουν οι βροχές - Η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο