ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός:Έρχονται καταιγίδες-Γιαννόπουλος και Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr

Καιρός:Έρχονται καταιγίδες-Γιαννόπουλος και Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr
Ο καιρός στο Newsbomb.gr από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο και τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
Eurokinissi

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν από σήμερα (22/11) το βράδυ τη Δυτική Ελλάδα. Βροχές αύριο και στην Αττική - Δείτε πως θα κινηθεί η κακοκαιρία στη χώρα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους Παναγιώτη Γιαννόπουλο και Κλέαρχο Μαρουσάκη στο Newsbomb.gr

Με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται αντιμέτωπη από το μεσημέρι της Τρίτης 22 Νοεμβρίου η χώρα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα έρθουν από την Ιταλία και θα «χτυπήσουν» αρχικά την δυτική Ελλάδα και θα εξασθενίσουν μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στα ανατολικά της Ελλάδας.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για το «διήμερο» έντονων καιρικών φαινομένων που θα «χτυπήσει» τη χώρα. «Από το απόγευμα της Τρίτης 22/11 και μέχρι το πρωί της Τετάρτης 23/11 θα επικρατήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα. Αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και στη συνέχεια στην Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο».

Στη Δυτική Ελλάδα θα πέσει αρκετό νερό. Οι περιοχές αυτές δέχονται κατά καιρούς μεγάλα ύψη βροχής, ωστόσο ο μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή καθώς δε θα είναι λίγη η βροχή που θα πέσει στην περιοχή. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν θυελλώδεις νοτιάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, «βαθμιαία θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπές ηπειρωτικές περιοχές από το πρωί της Τετάρτης (23/11) και κυρίως στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Εκεί θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.». Χαρακτηριστικοί θα είναι οι θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο, οι οποίοι θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική θα γίνει ένα «πρόσκαιρο πέρασμα βροχής ή καταιγίδας τις πρωινές ώρες που θα σαρώσει όλο το λεκανοπέδιο, ενώ από το απόγευμα θα έχει ξαστεριά.»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «Από την Πέμπτη (24/11) ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα έως το Σάββατο με θερμοκρασίες κανονικές για την εποχή. Ενδεικτικά στην Αθήνα θα φτάσει τους 19-20 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 16-17. Ψυχρά θα είναι το πρωί και αργά το βράδυ στα βόρεια με το θερμόμετρο να δείχνει λίγο πάνω από τους 0 βαθμούς»

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος επισήμανε ότι «από την Κυριακή θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία ενώ δε φαίνεται κάποια ιδιαίτερη ψυχρή εισβολή έως τις 5 Δεκεμβρίου»

Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr μίλησε για την πορεία της κακοκαιρίας.

«Το κύμα κακοκαιρίας αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Ιταλία και κινείται ανατολικά. Από το μεσημέρι και προς το απόγευμα θα επηρεαστούν η Δυτική Ελλάδα, τα Επτάνησα, η Ήπειρος, η Δ. Στερεά Ελλάδα και η Δ. Πελοπόννησος. Μέχρι και νωρίς το βράδυ θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες», επισήμανε ο μετεωρολόγος.

«Το κύμα αυτό μέσα στη νύχτα θα κινηθεί πιο ανατολικά. Θα απασχολήσει την Πελοπόννησο, την κεντρική Ανατολική Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, πρόσθεσε.

Πιο έντονα καιρικά φαινόμενα φαίνεται ότι θα δούμε από αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: «Τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα θα είναι αύριο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την εμφάνισή τους θα κάνουν βροχές, καταιγίδες με συνοδεία ισχυρών νοτιάδων

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως στην Αττική δε θα δούμε σήμερα κάτι ωστόσο από «τη νύχτα και τα ξημερώματα αύριο θα έχουμε βροχές και δεν αποκλείεται ως το μεσημέρι να υπάρξουν πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Αθήνα θα κρατήσουν από αύριο το πρωί μέχρι το μεσημέρι, με συνοδεία δυνατού νοτιά που θα φτάνει τα 7 μποφόρ.»

Στη Θεσσαλονίκη από το απόγευμα της Τρίτης 22 Νοεμβρίου θα δούμε «βροχές χωρίς έντονα φαινόμενα».

Ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου, θα βελτιώνεται σταδιακά και τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε Δωδεκάνησα και Ανατολικό Αιγαίο.

Τέλος σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «Από την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται ενώ θα επικρατεί βοριάς με αποτέλεσμα να πέφτει η θερμοκρασία.»

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις