ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πλημμύρες σε Κάρπαθο και Κάσο - Η πρόγνωση Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καιρός: Πλημμύρες σε Κάρπαθο και Κάσο - Η πρόγνωση Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πλημμύρες σε Κάρπαθο και Κάσο λόγω της κακοκαιρίας
glomex

Ο άστατος καιρός που επικρατεί και σήμερα σε κάποιες περιοχές της χώρας υποχωρεί και έρχεται ένα «ανοιξιάτικο» διήμερο με ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. 

Η κακοκαιρία σαρώνει την Κάσο και την Κάρπαθο, αφήνοντας πίσω της τεράστιες καταστροφές… Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία να αντληθούν τα νερά από το Νοσοκομείο Καρπάθου.

Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καλεί τους κατοίκους της Καρπάθου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Κάσο

Από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκε ένα δίκυκλο στην Κάσο. Οι δρόμοι πλημμύρισαν και έκλεισαν ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οδηγοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους.

Από το πρωί της Πέμπτης, ειδικά στη νότια πλευρά του νησιού, βρέχει καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα να έχουν «φουσκώσει» τα ποτάμια και να έχουν πλημμυρίσουν οι δρόμοι.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ο άστατος καιρός που επικρατεί και σήμερα σε κάποιες περιοχές της χώρας υποχωρεί και έρχεται ένα «ανοιξιάτικο» διήμερο με ηλιοφάνεια. Ωστόσο, οι καλές καιρικές συνθήκες δεν θα διαρκέσουν για πολύ καθώς από το απόγευμα του Σαββάτου ο καιρός αλλάζει και πάλι, θυμίζοντάς μας πως έχουμε χειμώνα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει τη χώρα μας.

Η πρώτη εικόνα είναι πως θα πέσει η θερμοκρασία και θα έχουμε πολύ δυνατούς νοτιάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο. Παράλληλα, αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το βαρομετρικό χαμηλό που απασχόλησε τη χώρας μας τα προηγούμενα 24ωρα εκτονώνεται προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η Πέμπτη ξεκινά με άστατο καιρό στα ανατολικά και νότια, με βροχές και πρόσκαιρα τοπικές καταιγίδες. Όσο περνάνε οι ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα ξεκινήσει και η βελτίωση.

Ο νοτιάς κυριαρχεί σε Ιόνιο και Αιγαίο και άνεμος φτάσει μέχρι και τα 6 με 7 μποφόρ στα νότια θαλάσσια τμήματα. Στην Αττική μέχρι και νωρίς το μεσημέρι θα συνεχίσουν κάποιες τοπικές βροχές και στη συνέχεια θα βελτιωθεί, ενώ και ο υδράργυρος θα είναι σε υψηλές τιμές μέχρι και 18-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα ξεκίνησε με άστατο καιρό και συννεφιές και λίγες βροχές. Από το μεσημέρι και έπειτα θα δούμε πιο ήπιες καιρικές καταστάσεις. Ο θερμοκρασία θα φτάσει τους 15-17 βαθμούς. Αύριο, Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι δύο πάρα πολύ καλές ημέρες και θα έχει ζέστη στα νότια τιμήματα.

Σχετικές ειδήσεις

Καιρός - Χριστούγεννα: Τάση για ψυχρή εισβολή και χιόνια από τις 20 Δεκεμβρίου (vid)

Καιρός: Μέχρι 22 βαθμούς η θερμοκρασία την Πέμπτη - Πού θα βρέξει

Σάκης Αρναούτογλου: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο