ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Avgi: Κορυφώνονται τα έντονα φαινόμενα - Πώς θα συνεχιστούν οι βροχές και οι χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία Avgi: Κορυφώνονται τα έντονα φαινόμενα - Πώς θα συνεχιστούν οι βροχές και οι χιονοπτώσεις

Η εξέλιξη του καιρού την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 σύμφωνα με το meteo

Κορυφώνεται η κακοκαιρία την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από το πρωί της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν την Τρίτη 30/01 τα 8 μποφόρ και κατά τόπους τα 9 μποφόρ ενώ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση την Τετάρτη 31/01. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία που την Τρίτη 30/01 δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου θα παρουσιάσει μικρή άνοδο την Τετάρτη 31/01, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Χάρτης 1: Η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης 30/01

Χάρτης 2: Η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το πρωί της Τετάρτης 31/01
Ο αθροιστικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται την Τρίτη 30/01 και Τετάρτη 31/01