ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Πάσχα 2016: Με ομπρέλες θα σουβλίσουμε αρνί – Δείτε πού θα βρέξει

Καιρός – Πάσχα 2016: Με ομπρέλες θα σουβλίσουμε αρνί – Δείτε πού θα βρέξει

Παιχνίδια μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα φαίνεται πως μας κάνει ο καιρός! Πότε και πού θα βρέξει την Κυριακή του Πάσχα. Σε ποιες περιοχές θα πέσει χαλάζι τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Εχθρός» των εκδρομέων του Πάσχα φαίνεται πως θα είναι ο καιρός, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) το σκηνικό θα είναι βροχερό.

Ήδη από χθες, έντονα καιρικά φαινόμενα σαρώνουν τη χώρα, με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χαλάζι.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Σαμαρίνα των Γρεβενών, εκεί όπου τη Μεγάλη Δευτέρα (25/04/2016) η νύχτα «ντύθηκε» στα λευκά, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

xionia2

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το greveniotis.gr.

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη (26/04/2016) βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυροί άνεμοι σημειώνονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι το μεσημέρι και πιθανόν τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Μεγάλη Τετάρτη (27/04) γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα βροχών στα βόρεια ορεινά. Τοπικές ομίχλες πιθανώς θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη (28/04) στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (29/04) λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά παροδικοί όμβροι. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα και από τα δυτικά σε βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Το Μεγάλο Σάββατο (30/04) αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 τοπικά στα πελάγη 6 και στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Βροχερό το σκηνικό την Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα (01/05) στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις