ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Στο έλεος της «Μέδουσας» η Ελλάδα - Προβλήματα σε Αγρίνιο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία: Στο έλεος της «Μέδουσας» η Ελλάδα - Προβλήματα σε Αγρίνιο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Καιρός τώρα: Σοβαρά προβλήματα προκαλεί εδώ και αρκετές ώρες το ακραίο καιρικό φαινόμενο με το όνομα «Μέδουσα», το οποίο έχει ως κύρια χαρακτηριστικά του τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και τις καταιγίδες.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΟΥ ΚΑΙΡΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

Έκλεισε η Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου

frd
patra odos
metsovo1

metsovo2
vroxi
ektropi
0050045515 20108604 1554219111275911 6569502752714902114 n
1
agrinio mpourini 2

Δύσκολες καταστάσεις έχει δημιουργήσει εδώ και αρκετή ώρα στη Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου η σφοδρή χαλαζόπτωση, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλείσει το ρεύμα προς Πάτρα, ενώ σε πολλά σημεία του συγκεκριμένου δρόμου οι οδηγοί έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους, εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας.

Όπως αναφέρει το Patrastimes.gr, προς διευκόλυνση των οδηγών έχουν σπεύσει οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα υπάρχουν και στο επαρχιακό δίκτυο στην περιοχή της Χαλανδρίτσας, όπου λόγω της κακοκαιρίας έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Λίγο πριν τις 20:00, πυρκαγιά ξέσπασε στη θέση «Μαύρη Μύτη» στη Λακκόπετρα Αχαΐας. Η φωτιά εκδηλώθηκε μετά από την πτώση κεραυνών σε δασική έκταση. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δέκα πυροσβέστες.

Νωρίτερα, λίγα λεπτά μετά τις 18:30, φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη θέση Κρίνος της Δυτικής Αχαΐας. Η πυρκαγιά ξέσπασε έπειτα από πτώση κεραυνών κοντά σε σπίτια που βρίσκονται στον οικισμό «Μπούκουρα». Τελικώς, η φωτιά τέθηκε υπό ελεγχο λίγο μετά τις 20:30. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος επτά οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν απειλήθηκαν κατοικίες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της Κυριακής (16/07/2017) η Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία και ο Πολιτικός Σχεδιασμός Εκτάκτου Ανάγκης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρέμεναν σε πλήρη επιφυλακή.

Καταστροφικό χαλάζι στο Μέτσοβο

Πυκνό χαλάζι, ωστόσο, έπεσε και στο ορεινό Μέτσοβο. Το πέρασμα της «Μέδουσας» περικύκλωσε την περιοχή, αφήνοντας πίσω του έναν λευκό κλοιό πάγου, ο οποίος προκάλεσε σοβαρότατες καταστροφές σε αμπελώνες κι άλλες αγροτικές καλλιέργειες.

Επίσης, σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου αλλά και της Λάκκας Σουλίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το voria.gr η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε ουρές αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο από τη Χαλκιδική. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο τμήμα από το Σχολάρι έως τη Θέρμη οι οδηγοί, κυρίως εκείνοι που επέστρεφαν προς την πόλη της Θεσσαλονίκης κινούντο με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

(Πηγή φωτό: thestival.gr)

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, σημειώθηκε εκτροπή ενός Ι.Χ. οχήματος στον επαρχιακό δρόμο Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοκίνητο επέβαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, το οποίο τραυματίστηκε ελαφρά.
Στο σημείο χρειάστηκε να συνδράμει η πυροσβεστική με τρία οχήματα και έξι άνδρες για τον απεγκλωβισμό των δύο ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, δύο οχήματα συγκρούστηκαν το απόγευμα της Κυριακής (16/07/2017) στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανίων, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη στο ύψος του Τσάνταλη.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα δύο οχήματα, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Επιπλέον, η κακοκαιρία προκάλεσε συσσώρευση υδάτων σε γήπεδο στην περιοχή της Τριανδρίας, με το νερό εν συνεχεία να πλημμυρίζει τμήμα του οδοστρώματος.

Λάρισα

(Πηγή φωτό: Thessalianews.gr)

Την ίδια ώρα, οι έντονες βροχές δημιούργησαν προβλήματα και όσους κινήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο της Λάρισας.

Σύμφωνα με το Thessalianews.gr, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο δρόμο Λάρισας – Τρικάλων, καθώς στο κομμάτι Κουτσόχερο – Ζάρκο η ορατότητα λόγω βροχής ήταν σχεδόν μηδενική, με αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να αναγκαστούν να σταματήσουν τα οχήματά τους.

Παράλληλα, αρκετές κλήσεις για πλημμυρισμένα φρεάτια σε δρόμους της Λάρισας δέχθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αρκετοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει από τη μεγάλη ποσότητα νερού που συνεχίζει να πέφτει.

Τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας λόγω κεραυνών, ενώ στα παράλια του δήμου Αγιάς σημειώθηκαν και κάποιες βραχοπτώσεις κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Τρίκαλα

Δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν τα όχι μέχρι τώρα έντονα προβλήματα καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνιστά στους οδηγούς να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Σέρρες

Το περάσμα της «Μέδουσας» προκάλεσε, ωστόσο, μεγάλα προβλήματα και στο νομό Σερρών.

Σύμφωνα με το Infonews.gr, χωριά όπως ο Χριστός αλλά και η Αναγέννηση πλημμύρισαν, ενώ δρόμοι, χωράφια και αυλές σπιτιών μετατράπηκαν σε λίμνες, με τους κατοίκους να κάνουν ό,τι μπορούν για να προφυλάξουν τις περιουσίες τους.

Ισχυρή βροχόπτωση και στο Αγρίνιο

Μπουρίνι έπληξε λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι της Κυριακής το Αγρίνιο αλλάζοντας άρδην το τοπίο στην πόλη.

Για περίπου 30 λεπτά υπήρξε έντονη βροχόπτωση, η οποία σε ορισμένες περιοχές συνοδεύτηκε από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.




Σχετικές ειδήσεις