ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες την Κυριακή (17/6) – Πού θα βρέξει

Καιρός: Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες την Κυριακή (17/6) – Πού θα βρέξει

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας - Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία - Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Κυριακή (17/6) σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου, η Κρήτη και πιθανόν τα νοτιότερα νησιά του Αιγαίου.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και την Τρίτη με τα φαινόμενα να επηρεάζουν τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ο καιρός σήμερα

Άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες είναι σήμερα (17/6) ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και πιθανώς τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Τα φαινόμενα, τα οποία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί από 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 16 και 26 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα όποια θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 τοπικά στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στην Κρήτη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου

Άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα (18/6) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις