ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 31 Ιουλίου

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 31 Ιουλίου

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και κεντρική Στερεά καθώς και την Πελοπόννησο.

Η ορατότητα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά της χώρας τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στην Αττική με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου με τη μέγιστη στα ανατολικά του νομού να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα ανατολικά και βελτίωση στα δυτικά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Βελτίωση αργά το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και βαθμιαία στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Βελτίωση αργά το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων η μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Κρήτης τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 31 και στη νότια Κρήτη κατά τόπους 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων η μεμονωμένων καταιγίδων. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.