ΚΑΙΡΟΣ

Live - Ο Μεσογειακός κυκλώνας πλησιάζει στην Αττική - Πότε θα «χτυπήσει» - Δείτε την πορεία του

Live - Ο Μεσογειακός κυκλώνας πλησιάζει στην Αττική - Πότε θα «χτυπήσει» - Δείτε την πορεία του

Μεσογειακός Κυκλώνας:Το σπάνιο φαινόμενο έφτασε στη χώρα μας - Πότε θα φτάσει στην Αττική - Στο έλεος του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ζορμπάς» η Μεσσηνία

Τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα τη Μεσσηνία πλήττει από τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/09/2018) ο Μεσογειακός κυκλώνας που έχει θέσει σε επιφυλακή τον κρατικό μηχανισμό.

Οι άνεμοι είναι εντάσεως 9 μποφόρ ωστόσο ενισχύονται διαρκώς και συνοδεύονται και από ισχυρή βροχόπτωση, ενώ στην Πύλο και τη Μεθώνη σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο Επαρχιακό Δίκτυο ενώ έντονα είναι τα φαινόμενα στον κόλπο της Φοινικούντας.

Πώς θα κινηθεί

Δείτε LIVE την πορεία του

Ηπιότερη είναι η εικόνα για τον μεσογειακό κυκλώνα σε σχέση με τις χθεσινές προγνώσεις, τόσο όσον αφορά τους ανέμους, όσο και τον κυματισμό της θάλασσας, αναφέρει το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως δείχνει δορυφορική εικόνα που ελήφθη στις 08:45 ώρα Ελλάδος, το κέντρο του Μεσογειακού Κυκλώνα βρισκόταν το πρωί του Σαββάτου νότια της Καλαμάτας.

kairos kyklonas

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στη Νότια Πελοπόννησο και στη Νοτιοδυτική Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και στην Αττική. Από αργά το απόγευμα ισχυρές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία και στις Σποράδες.

Τα αναμενόμενα ύψη βροχής είναι μεγάλα και πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα, σύμφωνα με το ΕΑΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Νέα δεδομένα για τον «Ζορμπά» - Σχεδόν όλη η Ελλάδα στον δρόμο του κυκλώνα

Μεσογειακός κυκλώνας - Προσοχή! Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ