ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ποια βελτίωση; «Σκάει» νέο βαρομετρικό χαμηλό – Θα χιονίσει στη μισή Ελλάδα

Καιρός: Ποια βελτίωση; «Σκάει» νέο βαρομετρικό χαμηλό – Θα χιονίσει στη μισή Ελλάδα

Μπορεί μετά τη σφοδρή χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αττική να βγήκε ένας υπέρλαμπρος ήλιος, ωστόσο, η κακοκαιρία δεν λέει να υποχωρήσει.

Πλησιάζει νέα κακοκαιρία με ισχυρές χιονοπτώσεις - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με ακραία φαινόμενα

Μετά από δύο ισχυρότατα κύματα, τη «Σοφία» και τον «Τηλέμαχο», ένα τρίτο επίσης σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά και θα πλήξει τις περισσότερες περιοχές την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυρές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και συγκεκριμένα, σε Ήπειρο, Μακεδονία – συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης -, Θράκη, Θεσσαλία και δυτική Στερεά.

Από το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα τα φαινόμενα θα είναι μεν πιο ήπια, ωστόσο, θα επικρατήσουν οι ισχυρότατες καταιγίδες.
Σφοδρές βροχοπτώσεις θα πλήξουν την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, όπως επίσης και τις Κυκλάδες.

Πιο συγκεκριμένα:

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για την Τετάρτη, από τα δυτικά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι - νοτιοδυτικοί, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο, όμως τις βραδινές και κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Δείτε και την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Διαβάστε επίσης:

Κράτος... οπερέτα - Έκλεισε η Αθηνών Λαμίας με ένα πόντο χιόνι