ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Άφαντη η κακοκαιρία - Γιατί έπεσαν έξω οι προβλέψεις

Καιρός: Άφαντη η κακοκαιρία - Γιατί έπεσαν έξω οι προβλέψεις
Πώς κινείται σήμερα το βαρομετρικό...
Meteo.gr

Πού θα βρέξει σήμερα... 

Εδώ και αρκετές ημέρες οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν για πολύ έντονα φαινόμενα που θα πλήξουν τη χώρα.

Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από τη Σύρτη, στις ακτές της Αφρικής, κατευθύνονταν ολοταχώς προς τη χώρα μας, φορτωμένο με… πολύ νερό!

Οι προγνωστικοί χάρτες έδειχναν πως έρχονται σφοδρότατες καταιγίδες, σκόνη μαζί με λάσπη, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα πολύ έντονα φαινόμενα θα έπλητταν με ιδιαίτερη σφοδρότητα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το απόγευμα της Τρίτης (05/02).

Μάταια όμως…

Ο καιρός τα… γύρισε τελευταία στιγμή και το «πολύ νερό» που περιμέναμε δεν ήρθε ποτέ.

Τα πρώτα φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται στην Πελοπόννησο το βράδυ της Τρίτης, αλλά με χαμηλή ένταση. Ανάλογη εικόνα και στην Αττική, που υποτίθεται πως θα βρισκόταν στο… μάτι της κακοκαιρίας.

Η βροχόπτωση άρχισε μετά τις 23:00 το βράδυ αλλά και εδώ τα φαινόμενα ήταν ήπιας έντασης.

Ωστόσο, οι κεραυνοί και οι βροντές είχαν την τιμητική τους και έκαναν τη νύχτα… μέρα. Το… πολύ νερό μπορεί να μην ήρθε ποτέ αλλά τουλάχιστον το θέαμα ήταν εντυπωσιακό.

Οι βροχές και οι καταιγίδες, θα συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη 06/02 παρά την πρόσκαιρη βελτίωση, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και πιθανόν Ανατολική Πελοπόννησο και Νότια Κρήτη.

Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης, η οποία αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση μετά το μεσημέρι, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν: Η «γκάφα» του αγχωμένου και άτολμου Έλληνα πρωθυπουργού

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος που «τρέλανε» τον Τσίπρα (pics+vid)

Σχετικές ειδήσεις