ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Το καλοκαίρι αγνοείται - Έκτακτα δελτία επιδείνωσης και προβλέψεις για καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός: Το καλοκαίρι αγνοείται - Έκτακτα δελτία επιδείνωσης και προβλέψεις για καταιγίδες και χαλάζι
EUROKINISSI

Δύο απανωτά δελτία επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ τα τελευταία εικοσιτετράωρα δείχνουν ότι, ναι μεν ημερολογιακά το καλοκαίρι είναι εδώ, ο καιρός όμως δεν θυμίζει ακόμα κλασικό, ελληνικό Ιούνιο.

Σύμφωνα και με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, άστατος καιρός θα επικρατήσει από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, σε ορεινά κυρίως τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου, στο Βόρειο Ιόνιο και πιθανώς στο Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στην Ήπειρο και στη Βόρεια Ελλάδα, και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Τρίτη και την Τετάρτη η αστάθεια αναμένεται να ενταθεί και να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες ενδεχομένως θα επηρεάσουν και τον νομό Αττικής.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση της ΕΜΥ αναφέρει:

«Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρου με Α.Α. 10/2019, βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται:

1. σήμερα Δευτέρα (03-06-2019) στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα, εκτός από τη Μακεδονία.

2. αύριο Τρίτη (04-06-2019) και την Τετάρτη (05-06-2019) στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Στερεά και την Πελοπόννησο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

3. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Πέμπτη (06-06-2019) στα κεντρικά και κυρίως βόρεια τμήματα της χώρας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα:

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Γραικού: Υπήρχαν και συνεργοί στο έγκλημα – Κατέρρευσε η σύζυγος

Ανείπωτη θλίψη: Πέθανε η 15χρονη κόρη γνωστού Έλληνα ποδοσφαιριστή

Σχετικές ειδήσεις