ΕΛΛΑΔΑ

Από αναβολή σε αναβολή ο Λ. Λαυρεντιάδης

Από αναβολή σε αναβολή ο Λ. Λαυρεντιάδης

Νέα προθεσμία για τις 10 Ιανουαρίου ( η 4η κατά σειρά) ζήτησε και πήρε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Δραγάτση, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος έχει κληθεί ως ύποπτος διάπραξης κακουργημάτων.

Ο επιχειρηματίας πήρε νέα προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ο νέος δικηγόρος Ι. Ηρειώτης, που προστέθηκε στο νομικό του επιτελείο.

Για την ίδια υπόθεση έχουν κληθεί ακόμα 30 πρόσωπα τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να παράσχουν έγγραφες εξηγήσεις στον κ.Δραγάτση.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει καταθέσει και ο τελευταίος το σχετικό υπόμνημά του. Τα τριάντα αυτά πρόσωπα όπως και ο Λ.Λαυρεντιάδης έχουν κληθεί ως ύποπτοι για αδικήματα που σχετίζονται με τις καταγγελλόμενες ως ιδιαίτερα επισφαλείς δανειοδοτήσεις της Proton Bank σε εταιρίες που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τον όμιλο επιχειρήσεων του γνωστού επιχειρηματία. Τα επίμαχα δάνεια που φέρονται να ανέρχονται στο ποσό των 700 εκατ. Ευρώ, δόθηκαν την περίοδο που ο Λ.Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του Δ.Σ της Τράπεζας το 2010.

Σημειώνεται ότι τα ερευνώμενα αδικήματα στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργεί ο κ.Δραγάτσης είναι αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).