ΕΛΛΑΔΑ

Πειραματόζωα οι Έλληνες ασθενείς με φάρμακα από τον Τρίτο Κόσμο

Πειραματόζωα οι Έλληνες ασθενείς με φάρμακα από τον Τρίτο Κόσμο

Επικίνδυνα αντίγραφα φαρμάκων που εισάγονται από χώρες του Τρίτου Κόσμου έχουν κατακλύσει το ΕΣΥ, λόγω της οικονομικής κρίσης, μετατρέποντας τους Έλληνες ασθενείς σε πειραματόζωα.

Σκευάσματα που χορηγήθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία ή δόθηκαν από ασφαλιστικά ταμεία, έχουν προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και οδήγησαν ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με την Real news, την πόρτα για να φτάσουν τα επικίνδυνα φάρμακα στα σπίτια, άνοιξε το υπουργείο Υγείας με σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι οι γιατροί θα συνταγογραφούν πλέον μόνο τη δραστική ουσία και στη συνέχεια ο φαρμακοποιός θα χορηγεί στον ασθενή το φθηνότερο αντίγραφο που υπάρχει στην αγορά.

Η ελαστική νομοθεσία σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και την αδυναμία διενέργειας επαρκών εργαστηριακών ελέγχων, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε "παράδεισο" τριτοκοσμικών προϊόντων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι έχουν στηθεί παραμάγαζα ακόμη και μέσα σε πολυκατοικίες, όπου αποθηκεύονται φάρμακα που προέρχονται από χώρες του Τρίτου Κόσμου και διοχετεύονται στην ελληνική αγορά.

Η έγκριση των εν λόγω σκευασμάτων από τον ΕΟΦ βασίζεται σε ύποπτες μελέτες βιοϊσοδυναμίας (μελέτες που αποδεικνύουν τη θεραπευτική τους ισοδυναμία με το πρωτότυπο φάρμακο) για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι δεν έχουν γίνει ποτέ, αλλά πωλούνται έτοιμες στην αγορά και μπαίνουν εκ των υστέρων στον φάκελο που κατατίθεται στον ΕΟΦ!.

Σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στην αναισθησιολογική κλινική, δύο ασθενείς έπαθαν αλλεργικό σοκ και εισήχθησαν επειγόντως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά τη χορήγηση συγκεκριμένου αντιγράφου.